Meral Akşener'den kayıp para iddiasına cevap: İspat ederlerse politikayı bırakacağım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meral Akşener'den kayıp para iddiasına cevap: İspat ederlerse politikayı bırakacağım

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Şile'de düzenlenen istişare toplantısında, parti içindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin "Benim ve ailemin belediyelerle işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakıyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim hazırlaıkları kapsamında İstanbul'un Şile ilçesinde düzenlenen istişare toplantısının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 

KAYIP PARA İDDİASI 

İYİ Parti, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yaşanan istifaların gölgesinde, yeni bir skandalla karşı karşıya kalmıştı. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın, Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarının incelenmesi talebiyle, parti içinde büyük bir çalkantıya neden oldu. .

Parti kasasında olması gereken 132 milyon lira yerine eksi 16 milyon lira olduğunu öğrenen Dikbayır, paranın nereye gittiğini araştırmak amacıyla soruşturma başlattı. Ayrıca milletvekili adaylarından toplanan yüklü miktarlardaki paraların parti kasasına girmemesi de dikkat çeken bir diğer nokta olarak ortaya çıktı.

"İSPAT EDERLERSE POLİTİKAYI BIRAKIYORUM"

Akşener konuya ilişkin bugünkü iştişare toplantısında açıklamalarda bulundu. Parti içinde ortaya atılan yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşan Akşener, konuşmasında, “Benim değil, oğlumun ve eşinin hesapları gayrı resmi kontrol edildi. Bu doğru. Benim ve ailemin belediyelerle işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakıyorum” şeklinde konuştu. 

"İSPAT EDEMEYEN ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZDİR"

Akşener'in yolsuzluk iddialarına ilişkin açıklaması şöyle:

"Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayri resmi bildirildi. Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayri resmi bilgi resmi hale gelecek. Buradan dünkü sorulara son bir cevap vereyim, benim, oğlumun, gelinimin, yeğenlerimin, çocukluk arkadaşlarımızın, hiçbirinin bu ülkenin hiçbir belediyesiyle ne AK Parti belediyesiyle ne CHP belediyeleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı, işi, gücü yoktur. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım."

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...