KKTC'deki 'yol projesi' gerilimine Ömer Çelik'ten tepki: BM'nin tavrı kabul edilemez

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KKTC'deki 'yol projesi' gerilimine Ömer Çelik'ten tepki: BM'nin tavrı kabul edilemez

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan 'Pile-Yiğitler Projesi’nin Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Çelik, "BM Barış Gücü’nün takındığı tavır kabul edilemez ve son derece yanlış olmuştur" dedi.

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı'nın Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirmek istediği Pile-Yiğitler Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışıldı.

KKTC’de yaşanan gerilimle ilgili olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, yolun 'insani bir amaç taşıdığına' dikkat çekti.

"KABUL EDİLEMEZ VE SON DERECE YANLIŞ"

Çelik, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kıbrıs Türklerinin Pile’deki arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak için yapılmakta olan Pile-Yiğitler yolu, insani bir amaç taşımaktadır. Buna karşılık Kıbrıs’ta görev yapan BM Barış Gücü’nün Pile-Yiğitler Projesi yolunun inşa sürecine ilişkin takındığı tavır kabul edilemez ve son derece yanlış olmuştur.

Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir.

Barış gücü, Rumlar tarafından Türk arazileri istimlak edilmek suretiyle inşa edilen Larnaka-Dikelya-Ayia Napa ile Pile-Voroklini yol yapımlarına izin vermiştir. Dolayısıyla Barış Gücü’nün bugün Kıbrıs Türk tarafına karşı takındığı tutum, çifte standart içermektedir ve Barış Gücü’nün tarafsızlığına ağır darbe vurmuştur.

"KKTC'YE DESTEĞİMİZ TAMDIR"

Bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne desteğimiz tamdır. Son gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Hiç kimse Kıbrıs Türkü’nün iyi niyetini istismar etmeye kalkmamalıdır. Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün Kıbrıs Türklerine eşit mesafede, tutarlı ve çifte standart içermeyen tutum sergilemesi beklentimizdir.

Cumhurbaşkanımızın BM platformlarında açık ve net şekilde dile getirdiği gibi, herkes Kıbrıs’ta iki eşit egemen halk olduğu gerçeğine tam saygı göstermelidir. KKTC’nin egemenlik haklarına kimse saygısızlık yapamaz..."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1692856757184323865

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.19 Ağustos 2023 18:13

Bm Kıbrıs ta nede bulunuyor? Ortalığı karıştırmak için. 49 yıldır çıt çıkmamış bir ada da sizin ne işiniz var? Barış gücünüzü İsrail'e, Miyanmara, Ukrayna'ya gönderseniz daha iyi olur. Ama Biz biliyoruz ki Siz iyileştirmeyi değil kötülüğü yaymak için varsınız.

Sonraki Haber Yükleniyor...