Mansur Yavaş’tan İYİ Parti’nin CHP ile iş birliğini reddeden kararına ilk tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mansur Yavaş’tan İYİ Parti’nin CHP ile iş birliğini reddeden kararına ilk tepki

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti, dün GİK’te CHP’nin yerel seçim iş birliği teklifini görüştü ve reddettiğini duyurdu. İYİ Parti’nin ret kararı sonrası gözle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a çevrilmişti. Yavaş’tan karara ilk yorum geldi.

Kasım ayının başında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine CHP’nin başına geçen Özgür Özel, yaklaşan seçimler için İYİ Parti ile yeniden bir iş birliği arayışına girdi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i makamında ziyaret eden Özel, görüşmede başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimde iş birliği teklifini bizzat iletti.

Ancak CHP beklediği karşılığı bulamadı. Dün, İYİ Parti Genel İdare Kurulu CHP’nin önerisini görüşerek oy çocukluğu reddetti. Siyasetin gündemine oturan kararı İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu duyurdu.

Gelişmenin ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çevrilmişti.

YAVAŞ’TAN İYİ PARTİ’NİN RED KARARINA İLK YORUM

Konuya ilişkin ne diyeceği merakla beklenen Mansur Yavaş, Ankara’da dengeleri değiştirecek kararla ilgili ilk açıklamasında İYİ Parti'nin kararına saygı duyduğunu ifade etti.

Habertürk’e konuşan Yavaş, "Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ CHP'YE İTTİFAK KAPILARINI SONUNA KADAR KAPATTI

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceğine defalarca beyan eden İYİ Parti, son kararıyla da CHP’ye ittifak kapılarını tamamen kapatmış olduğunu gösterdi.

KARAR SONRASI PEŞ PEŞE İSTİFALAR

Ancak kararın ardından son dönemde 'ittifaksız seçim' stratejisi nedeniyle birçok üst düzey kopuşun yaşandığı İYİ Parti’de yeni istifalar gündeme geldi. İYİ Parti eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, GİK kararına tepki göstererek partisinden istifa ettiğini duyurdu. Aydın "Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru da sosyal medya hesabından "Üyesi olduğum İYİ Parti’den gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim" sözleriyle istifa ettiğini duyurdu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...