Altılı Masa’daki yeni tartışma İmamoğlu ve Yavaş

- Güncelleme:
Altılı Masa’daki yeni tartışma İmamoğlu ve Yavaş

POLİTİKA Haberleri

Gergin bir sürecin ardından cumhurbaşkanı adayını açıklayan Millet İttifakı’nda sular durulmuyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevi verilmesi şartıyla masaya geri dönmüştü. Bu kez de iki belediye başkanının görevinden ayrılıp ayrılmayacağı tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İmamoğlu ile Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcılığı ile mevcut görevlerini aynı anda yapamayacağını ifade ederek “Atanmaları uygun görülürse belediye başkanlarından ayrılacaklar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar” dedi.

Kuşoğlu’na cevap İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’dan geldi. Belediye başkanlarını iki görevi aynı anda yapabileceğini savunan Usta, “Gerekirse yasal düzenleme yaparız” resti çekerek “Kayyumlar hem vali hem belediye başkanlığı yapabiliyorsa, belediye başkanlarının da cumhurbaşkanı yardımcılığı yapabileceğini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...