Muhalefet bile Erdoğan’ın Alman gazeteciye verdiği ayarı takdir etti: Çok şıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Muhalefet bile Erdoğan’ın Alman gazeteciye verdiği ayarı takdir etti: Çok şıktı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Alman gazetecinin provokatif sorusuna verdiği cevap, muhalefet kanadında takdirle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Almanya’ya günü birlik resmi çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile ardından Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez Avrupa’da İsrail’in 43 gündür soykırım uyguladığı Gazze ile ilgili önemli mesajlar vererek diplomasi yürüttü. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Scholz ile ortak basın toplantısında Alman gazetecinin sorduğu soruya verdiği cevap dış basında geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail ordusunun Hamas'a karşı saldırısına neden 'soykırım' diyorsunuz?" sorusuna "İsrail binlerce Filistinliyi öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri, kiliseleri vuruyor mu, vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsızım. Peki sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun?" şeklinde cevap verdi.

MUHALEFET TAKDİR ETTİ: ÇOK ŞIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman gazeteciye verdiği ayar dış politikada olduğu kadar iç politikada da yankı uyandırdı.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı cevabı nedeniyle takdir etti.

Türkkan konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman gazeteciye verdiği cevap çok şıktı..." ifadelerini kullandı.

Muhalefet bile Erdoğan’ın Alman gazeteciye verdiği ayarı takdir etti: Çok şıktıİYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan

ALMAN GAZETECİDEN PROVOKATİF SORU

Dün Berlin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir Alman gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "İsrail'e yönelik Hamas tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından açıklamalarınız sadece Almanya'da değil, NATO üyesi ülkeler arasında da rahatsızlık oluşturdu. İsrail'in varoluş hakkını kabul ediyor musunuz? İsrail'in 'faşist bir devlet olduğunu' söylediniz, hangi gerekçelendirmeniz var bunun için? İsrail ordusunun Hamas'a karşı saldırısına neden 'soykırım' diyorsunuz? Tüm NATO ittifakı tarafından terör örgütü olarak tanınan, yüzlerce insanı İsrail'de katleden bir örgütü nasıl bir 'kurtuluş örgütü' diye tanımlayabilirsiniz? Türk-Alman ilişkilerini, NATO içindeki işbirliğini tehlikeye atıyor musunuz? Türkiye, savunma sanayi için 40 Eurofighter talep ediyor. Almanya bunu kabul edecek mi?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın provokatif soruya cevabı şu şekilde oldu;

Öncelikle NATO'nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi, ilk 5'in içerisinde yer alan bir ülkeyiz Türkiye olarak. Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil. İlk 5'in içinde." diyen Erdoğan, "Şu anda NATO'nun içinde düşüncesi, kanaati kimin ne olursa olsun, Rusya- Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor? Ukrayna'nın yanında yer alıyor. Türkiye olarak biz, Ukrayna ile de görüşüyoruz, Rusya ile de görüşüyoruz. Aralarında herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Ama 33 milyon ton tahıl koridorundan bütün o tahılı Avrupa'ya, Afrika'ya götüren biz olduk.

“KİLİSELERİN VURULMASINDAN BEN RAHATSIZIM, SEN RAHATSIZ OLMUYOR MUSUN?”

Şu anda da yine diyorsunuz ki 'yüzlerce', bak ben sana yüzlerce demiyorum, binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri, kiliseleri vuruyor mu, vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsızım. Peki sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun? Bunlara karşı niye bir tavır koymuyorsunuz? Bunlara karşı da bir tavır koyun. Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman bu ayrımın olmaması gerekir. Antisemitizme karşı da bir mücadele verildiyse, bu mücadeleyi dünyada ilk veren lider ben oldum. Ve şu anda da bakın Almanya 'İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden' bahsediyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet19 Kasım 2023 15:48

Bunların haddini bildirmesen kendilerini bir nimetten sanır.Cumhurbaşkanımız yerinde bir cevap vermiş.Allah razı olsun.

İsimsiz18 Kasım 2023 16:41

Bizler takdir ediyoruz küfürbazların takdir etmelerine gerek yok önemide yok

Gelecek18 Kasım 2023 12:40

Doğru söylemiş. Buna diyecek birşey yok.

Kübra 18 Kasım 2023 10:13

Geçmişten gelen gücümüzü adaletimizi insanlığımızı ferasetli yaklaşıma sahip bir toplum olduğumuzu yine damarlarimiza kadar hissettirdi. Allah onu her türlü kotulukten muhafaza eylesin, uzun ömürler versin, geriden gelenlere en güzel örnek olsun...

Sonraki Haber Yükleniyor...