Özgür Özel'den Erdoğan'a Gazze çağrısı: Tüm siyasi partilerle Filistin’e gidelim

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Özgür Özel'den Erdoğan'a Gazze çağrısı: Tüm siyasi partilerle Filistin’e gidelim

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce Filistin'e gitme niyetini dile getiren Özel, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek tüm siyasi partilerle birlikte Mısır sınır kapısından Gazze'ye gitme çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özel, "baba evi" çağrısını tekrarlayarak partiden uzaklaşan ancak geri dönenlere teşekkür etti.

Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Özel, Eğitim-İş'in raporundan bahsederek öğretmenlerin ekonomik zorluklarını dile getirdi ve öğretmenlik meslek kanununun güncellenmesi gerektiğini vurguladı

İstanbul'da gerçekleşen bir açılışta emeği geçenlere ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür eden Özel, yerel seçimlere yönelik "işbirliği" mesajı vererek, siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya açık olduklarını belirtti.

Filistin'e gitme niyetini yineleyen Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Filistin'e gitme çağrısı yaptı. 

Yerel seçim için siyasi partilere çağrıda bulunan Özel, "Bu belediyeleri sadece CHP'lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul'da, İstanbul İttifakı'yla, Ankara'da dürüst insanlar Başkent'i yönetsin diye destek aldık ve kazandık. Tüm siyasi partileri, güç birliğine davet ediyoruz" dedi. 

CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

MANSUR YAVAŞ'A ÖVGÜ

"İBB gibi CHPli belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyor. Ankara'da evinde doğalgaz olmayanlara destek, doğalgaz olmayanlara kömür veriliyor. 200 bin yoksul aileye 1 kilo et veriliyor. 24 aydır veriliyor. Mansur Yavaş 200 bin yoksul aileye koçu götürdü evlerine soktu. Belediyecilik budur. Belediyelerimizde bunu yaygınlaştıracağız. 300 öğrenciye yatıramadığı sınav bedelini bile yatırıyor. 105 bin çocuğa belediye harçlığı veriyor Ankara Büyükşehir Belediyesi. Bir kez emekliye 5 bin lira verdiler ya. Mansur başkan veriyor zaten.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR 

İstanbul'da Büyükdere'de adında Atatürk olan bir yer açtık. Bir tarafı eğitim kurumu, bir tarafı yeşillik. Oraya emek veren ve belediye binası teklifine direnen belediye başkanlarımıza ve İstanbul'da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

"ERDOĞAN'A ÇAĞRIMDIR..."

Gazze'de dün anlaşma sona erdi. Dünyadaki bütün akrabalarımıza çağrımızdır. Filistin'deki katliamı durdurmak hepimizin insanlık görevidir. Geçen hafta yaptığım çağrıya Erdoğan'dan cevap gelmedi. Ben Filistin'indeki vahşeti dünyaya duyurmak için gerekli adımları attım. Sayın Erdoğan'a dedim bizim mutlaka sınır kapısına gitmemiz orada bütün siyasi parti liderleriyle durmamız gerekir. Erdoğan'dan bu konuda cevap bekliyorum."

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...