Saadet Partisi İBB adaylığı için üç isim ön planda

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Saadet Partisi İBB adaylığı için üç isim ön planda

Politika Haberleri  / TGRT Haber

Saadet Partisi, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'dan büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmaya hazırlanıyor. Adayların 28 Ocak'ta açıklanması beklenirken, İBB adaylığı için kulislerde konuşulan 3 isim belli oldu.

Yerel seçim hazırlıklarına hız veren Saadet Partisi, geçtiğimiz günlerde üçü il olmak üzere 48 seçim bölgesinde belediye başkan adaylarını açıkladı. Elazığ'da Abdullah Akın, Uşak'ta Ramazan Yavuz Acar ve Zonguldak'ta Cem Dereli ilçe seçimlere girecek olan parti, İstanbul ve Ankara'dan da aday çıkarmaya hazırlanıyor.

2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nda yer alan Saadet Partisi, 28 Ocak Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek olan aday tanıtım toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) adaylatını açıklayacak.

İSTANBUL'DA ÖNE ÇIKAN 3 İSİM

TGRT Haber'in haberine göre; İstanbul adayını açıklamayı planlayan partide üç isim ön plana çıkıyor.

İstanbul teşkilatının da desteklediği, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın, İBB adayı olarak gösterilmesi planlanıyor. Teşkilatın desteğini arkasına alan Yazıcı'nın, aday gösterilme ihtimali diğer adaylara göre daha yüksek.

Öne çıkan diğer isimlere bakıldığında ise Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın ve düşük bir ihtimal de olsa 1998-2004 yılları arasında İBB Başkanlığı yapmış olan Ali Müfit Gürtuna'nın ismi parti koridorlarında dillendiriliyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...