Son seçim anketi yayımlandı, İstanbul için kıran kırana yarış

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son seçim anketi yayımlandı, İstanbul için kıran kırana yarış

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye yeni yılla seçim atmosferine girdi. İstanbul için partiler kıran kırana mücadelesini sürdürürken, adaylar bir bir açıklanmaya başlandı. Peki yerel seçimde İstanbul'u kim kazanacak? Kritik soruya ilişkin ORC Araştırma şirketi son anket sonucunu paylaştı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bir kez daha seçim atmosferine girdi. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için geri sayım başladı. Partiler İstanbul için adaylarını tek tek açıklamaya başladı. CHP'de Ekrem İmamoğlu yeniden seçilmek için seçim startını verirken, gözler AK Parti'nin adayına çevrildi. Seçimlere sayılı günler kala ORC Araştırma şirketinden son anket geldi. ORC anketine göre İstanbul için kıran kırana yarış sürüyor.

İMAMOĞLU SEÇİM STARTINI VERDİ

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday gösterdi. İmamoğlu  “İstanbul’a hizmette tam yol ileri” sloganıyla seçim startını verdi.

AK PARTİ'NİN ADAYI KİM OLACAK?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayının kim olacağı ise en çok merak ediliyor. AK Parti'nin İstanbul'da adayını Milletvekili Murat Kurum'un olacağı kulislerde konuşlurken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Erdoğan, pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek aday tanıtım toplantısında İstanbul adayı açıklayacak. 

İSTANBUL İÇİN ANKETLER NE DİYOR?

İstanbul için anket sonuçları dikkat çekiyor. Son olarak ORC Araştırma şirketi 25 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında toplam 5100 kişi ile yüz yüze yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. 

"İstanbulluların Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri"nin sorulduğu yarşta ise iki ittifakın da adayını yakın oy aldığı görüldü. 

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 40.8 oy alırken Cumhur İttifakı'nın belirleyeceği adaya ise yüzde 40.2 oy verildiği görüldü. Eğilimler ölçülürken kararsızların yüksek olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

  • Ekrem İmamoğlu %40,8
  • Cumhur İttifakı (AK Parti Adayı) %40,2
  • Kararsızım Adaylara Bağlı %19,0 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...