Hakkında soruşturma başlatılan Ümit Özdağ'ın yazışmaları ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hakkında soruşturma başlatılan Ümit Özdağ'ın yazışmaları ortaya çıktı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Göçmen karşıtlığına yönelik soruşturma, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a kadar uzandı. Yapılan incelemeler sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı. Tutuklanan Ambargo TV çalışanı İran vatandaşı Ramin Saeidi'nin ifadesine göre, sosyal medya hesaplarının Ümit Özdağ'a ait olduğu ve içeriklerin Özdağ'ın talimatı doğrultusunda hazırlandığı ortaya çıktı. İşte Özdağ ve onun talimatıyla içerik hazırlayan Saeidi'nin konuşmaları...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medya üzerinden sığınmacı karşıtlığına yönelik organize ettiği bir algı operasyonu tescillendi. Daha önce, Türk düşmanlığı ve sığınmacı karşıtlığına dair nefret içerikli paylaşımlarda bulunan 27 hesap yöneticisinin gözaltına alınmasının ardından, yapılan incelemeler sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir iddianame hazırladı.

SURİYELİ KARŞITLIĞI VE IRKÇI PAYLAŞIMLAR 

Ümit Özdağ'ın Ambargo TV üzerinden, özellikle Arap ve Suriyeli karşıtlığına yönelik ırkçı paylaşımları desteklediği ve bu paylaşımların "halkı kin ve nefrete teşvik etmek amacıyla" yapıldığı belirlendi.

İranlı tutuklu Ramin Saeidi'nin, Ambargo TV çalışanı olarak Özdağ ile yazışmaları ortaya çıktı. Bu yazışmalarda Saeidi'nin, Özdağ'a ait olduğunu itiraf ettiği sosyal medya hesapları üzerinden nefret içerikli paylaşımların yapıldığına dair bilgiler yer aldı. İddianamede, Özdağ'ın bu hesaplar aracılığıyla Türk düşmanlığı, sığınmacı karşıtlığı ve etnik ayrımcılığı körüklediği ifade edildi. 

"ÖZDAĞ'IN TALİMATIYLA"

Siber araştırma ve dijital materyal incelemeleri sonucunda elde edilen bilgilere göre, Özdağ'ın Ambargo TV çalışanı Ramin Saeidi ile yazışmalarında, videoların içeriğini belirleme ve düzenleme konusunda talimatlar verdiği ortaya çıktı. Saeidi ifadesinde “@ambargo tv” rumuzlu X hesaplarının kendisine ait olmadığını ve Özdağ'a ait olduğunu itiraf eden Saeidi şunları söyledi: 

“Ben de bu talepler doğrultusunda videoların kurgu ve edit işlemlerini yapıp benden istendiği gibi kendilerine gösteriyordum. Onların onayından sonra belirtmiş olduğum sosyal medya hesaplarından paylaşıyordum. Yapmış olduğum video kurgu ve editlerinin teyidini ben almıyordum. Ben sadece benden istendiği şekilde düzenleme gerçekleştiriyordum.”

"ÖZDAĞ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI" 

Bu gelişmeler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı. 

"BENİ HAPSE ATMAKLA KORKUTAMAZSINIZ"

Bu duruma sosyal medya hesabı X üzerinden tepki gösteren Özdağ, şöyle bir paylaşımda bulundu:

"Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak var. Bunlara on milyarlarca dolar harcadık ve harcıyoruz. Erdoğan’ın yanlış politikalarından dolayı ülkemizde emperyalizmin her an istismar edebileceği bir sosyolojik yapı oluştu. Göç enflasyonu azdırdı, pahalılığı ve işsizliği artırdı. Sınırlarımız delik deşik oldu. Gençlerimiz uyuşturucu batağında. Bir çok gencimiz sığınmacılar tarafından öldürüldü. Suriyeliler Türklerde. 3 kay hızlı artıyor. Bunları söylemek ve 13 milyon sığınmacı ve kaçağı geri yollamak için siyasi mücadeleye devam edeceğiz. Beni hapse atmakla korkutamazsınız. Bu güzel ülkenin Lübnan ve Suriye olmaması için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

https://twitter.com/umitozdag/status/1730653736429617621

SAEİDİ VE ÖZDAĞ'IN YAZIŞMALARI 

Tespit edilen söz konusu yazışmanın bazı kısımları ise şöyle:

Ramin Saeidi: Selam Hocam. Ben malzemeleri yeniden gözden geçirip Bekir Ali Bey’le WhatsApp’tan atıp değerlendireceğiz... Saygılar...

Ümit Özdağ: Tamam bekliyorum.

"SURİYELİLERİ ÇIKART"

Ramin Saeidi: Hocam bir video yaptım uygun bulduysanız yayınlayın. Değişiklik gerekirse yaparım. Suriyelileri siyah beyaz yaptım... Ay-yıldız baştan eklemiyorum ki herkes izlesin... Yoksa bazıları başta ay-yıldız görünce izlemezler.

Ümit Özdağ: Ramin bunu revize edelim. Benim konuşmamı en sona al. Kilis bölümünü çıkart. “Kalacağım” diyen Suriyelileri çıkart. İşsiz Türkler ile başlasın ve devam etsin. Sonra Meral Akşener'in Habertürk'te “Oğlum Suriyeliler iş buluyor” benzeri açıklaması girsin. En son benim açıklamamı koy, hiç logo koyma.

"BU OLMAMIŞ"

Ramin Saeidi: Selam Hocam son zamanlarda İran ve Taliban resmi görüşmeler yapıyor ve İran bu Afganların Türkiye göçünde ciddi rol alıyor... Bence nedeni İran, Türkiye’yi Güney Azerbaycan için büyük tehdit görüyor. Onun için Türkiye’de etnik çeşitliliğin artışı işine yarıyor. Onu koz olarak Türkiye'ye karşı kullanacak, dikkat edelim. Gelenlerin çoğu Hazara (Fars) hatta Şii... Bu konuyla ilgili bir video İran ve Afgan kaynaklarından Türkçe altyazı yapıp sizin konuşmalarla da bir kombin oluşturmak istiyorum... İran’a itici dokunmadan tabii...

Ümit Özdağ: Bu olmamış Ramin.

"TALİBAN İLİŞKİSİ ÇOK KORKUNÇ"

Ramin Saeidi: Hocam bu İran Taliban ilişkisi çok korkunç. Çünkü Türkiye Afganistan'da bir çeşit İran'la da savaşacak, bu da ABD'nin işine geliyor... Bu videoyu altyazı yapacağım, bakın. Zarif Taliban’la görüşürken ne diyor, diyor ki “İftihar ediyoruz ki sizin cihat döneminde dış güçlere karşı sizin yanınızdayız.” Bu görüştüğü kişiler Afgan makamları değil. Taliban. Bu konuyu bir çeşit Afgan göçüne bağlayıp sizin Habertürk konuşmanızla kombin yapacağım.

Ümit Özdağ: Tamam.

"SEN AL, PARASINI VERİRİM"

Ramin Saeidi: Ambargo.tv, ambargo.com, ambargo.org, ambargo.org.tr birini kapsak fena olmaz, ileride işimize yarar.

Ümit Özdağ: Sen al, ben parasını veririm.

Ramin Saeidi: Tamam hocam yarın hallederim.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...