Ümit Özdağ 'gizli protokol'ü ifşa etti: Kılıçdaroğlu seçim için her şeyi vermiş

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ümit Özdağ 'gizli protokol'ü ifşa etti: Kılıçdaroğlu seçim için her şeyi vermiş

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

28 Mayıs’taki ikinci tur için Zafer Partisi ile ittifak yapan CHP’nin eski lideri, MİT’in yanı sıra üç bakanlığı Özdağ’a vermiş. Ayrıca HDP’ye ‘Kayyım bitecek’ sözünü unutup ‘Kayyıma devam’ diyen protokole imzasını atmış.

HABER MERKEZİ - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi öncesinde ‘Altılı Masa’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı gizli protokolün detayları merak ediliyordu. Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun “İki kişinin namusuna teslim edildi” dediği protokolün ıslak imzalı hâlini sosyal medya hesabından yayınladı.

Hem CHP içinden hem de ‘masa’dan tepki çeken gizli metinde, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması hâlinde yapılacak bakanlık dağılımına ilişkin maddeler dikkat çekti. Protokole göre İçişleri Bakanlığının yanı sıra iki bakanlık daha Zafer Partisine teslim edilecekti. Özdağ, bu iki bakanlığın Millî Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu açıkladı. Ayrıca güvenlik, adalet ve ekonomi öncelikli olmak üzere görüş birliği sağlanan bakan yardımcılıkları da Zafer Partisine tahsis edilecekti. Ümit Özdağ daha önce MİT Başkanlığının da Zafer Partisine bırakılacağını dile getirmişti.

İŞİ SAĞLAMA ALMIŞ

Öte yandan protokol metninde, seçim sonrası bakanlık teşkilatlanmalarında herhangi bir değişiklik yapılmasına karşı da tedbir alındığı, Özdağ’ın metne “Zafer Partisince deruhte edilen bakanlıkların teşkilat yapıları, görevlendirme esasları 14 Mayıs 2023 Seçimlerinden önce olduğu gibi değiştirilmeden devam ettirilecek” maddesi koydurttuğu görüldü.

Ümit Özdağ 'gizli protokol'ü ifşa etti: Kılıçdaroğlu seçim için her şeyi vermiş

“CHP İÇİN UTANÇ VERİCİ”

Seçimin ilk turundan önce meydanlarda “Kayyım denen garabeti bitireceğiz. Milletin seçtiği belediye başkanı yerine kayyım atamak demokrasi değidir” diyen Kılıçdaroğlu, protokolde yer alan ve terörle bağlantılı belediyelere kayyım atanmasını içeren maddenin altına imza atmış. Protokole seçim ittifakının ortakları isyan etti. Kayyım yalanıyla kandırılan HDP “Halkı sırtından bıçakladılar” dedi. DEVA Partisi ise “Utanç belgesi” yorumunu yaptı.

ÖZEL’E DE SERT TEPKİ

Gizli protokolün varlığı ortaya çıktığında Özgür Özel “Kürt seçmen ‘Biz Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olsun diye mi oy verdik?’ diyor” ifadesini kullanmıştı. Özdağ, dün bu açıklamaya da tepki gösterip “Bu protokolün kabulünden HDP seçmeninin rahatsız olduğu iddiası CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel tarafından ifade edilmiş, kongre sürecinde insafsızca istismar edilen bu açıklamalarını Türkiye’nin bir bölümü üzerinde Kürdistan kurmaya hedefleyenlerin elini öperek taçlandırmıştır” diyerek tepki verdi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...