YSK kararını verdi! Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
- Güncelleme:
YSK kararını verdi! Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü

Politika Haberleri  / Cumhuriyet Gazetesi

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den aday gösterilmeyince Memleket Partisi'nden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından aday gösterilmeyince Memleket Partisi'nden yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı iptal edildi. Bozdoğan’ın resmi süreçte CHP’den istifa etmeden bir diğer partiden aday olduğu tespit edildi.

Bugün yapılan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantısında alınan karar gereği, Bozdoğan’ın seçimlere girme yolu kapandı. Son sözü üst kurulun vereceği kaydedilirken, Bozdoğan'ın ise karara itiraz edeceği belirtildi.

4 PARTİNİN TEMSİLCİSİ KARŞI OY KULLANDI

Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi. 

Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yasaya açıkça aykırı olarak Tarsus Belediye Başkanımız ve adayımız Sayın @drhalukbozdogan'ın adaylığına yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulunca kabul edilmiştir. Bu durum açıkça mevzuata aykırı olup Hakim üye ile memur iki üyenin karşı oyuna rağmen sözüm ona demokrat 4 partinin temsilcisinin oyu ile karar altına alınmıştır. Hakimlerden oluşan ve hukuku uygulayacağına inandığımız İl Seçim Kuruluna gerekli itiraz derhal yapılacaktır."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...