Bill Gates koronavirüse yakalandı

Düzenleyen:
Bill Gates koronavirüse yakalandı

SAĞLIK Haberleri

Dünyanın sayılı milyarderlerinden Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates koronavirüse yakalandığını duyurdu. Hafif semptomlar yaşayan Gates, hastalığı atlatana kadar evinde istirahat edecek.

Covid-19 aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Bill Gates, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Gates Twitter hesabından bir açıklama yaparak kendini karantinaya aldığını söyledi.

"AŞI OLDUĞUM İÇİN ŞANSLIYIM"

Gates açıklamasında  “Hafif semptomlar yaşıyorum ve tekrar sağlıklı olana kadar uzmanların tavsiyelerine uyuyorum. Aşı olduğum için şanslıyım” dedi.

Bill Gates ayrıca ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğini ve dünyanın tekrar bir salgınla uğraşmak zorunda kalmamasını sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

‘ÇİÇEK VİRÜSÜ’ İDDİASI

Milyarder iş adamı Bill Gates, koronavirüs salgınının ardından dünyanın yine benzer bir salgınla karşı karşıya kalacağını fakat bunun farklı bir patojenden kaynaklanacağını ileri sürmüştü.

Gates'in açıklamalarından sonra tüm dünya yeni salgının nasıl bir virüsten kaynaklanabileceğini araştırmaya başladı. Bazı uzmanlar, Gates'in sözünü ettiği ölümcül virüsün 'çiçek virüsü' olduğunu iddia etmişti. Buna gerekçe olarak ise Bill Gates'in yaklaşık iki ay önce verdiği bir özel röportajda bu hastalığın ismini açıklaması ve bu açıklamada dünyanın 'çiçek hastalığı' ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunmuş olması gösterilmişti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...