Avrupa'da yeni virüs paniği: Maymun çiçeği vakaları artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Avrupa'da yeni virüs paniği: Maymun çiçeği vakaları artıyor

SAĞLIK Haberleri  / The Guardian

Maymun çiçeği enfeksiyonu vakaları Avrupa’nın farklı ülkelerinde görülmeye devam ediyor. İngiltere ve Portekiz’in ardından İspanya’da da sekiz erkekte maymun çiçeğine benzer semptomlar görüldü.

İspanya'daki sağlık yetkilileri, İngiltere ve Portekiz'de halihazırda tespit edilen maymun çiçeği semptomları ile uyumlu vakalar bulunduğunu açıkladı. Sağlık bakanlığı yaptığı açıklamada, hepsi Madrid kentinde olmak üzere sekiz şüpheli vakanın henüz doğrulanmadığını vurguladı. Ancak hızlı, koordineli ve zamanında müdahale için tüm ülkenin uyarılmasının önemine dikkat çektiler. 

Madrid'in bölgesel sağlık departmanından bir sözcü, sekiz vakanın kesin bir teşhis elde etmek için Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi tarafından analiz edildiğini söyledi. Sözcü, "Genel olarak konuşursak, maymun çiçeği solunum yolu ile yayılır ancak sekiz şüpheli vaka da sıvı temasına işaret ediyor" dedi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ NEDİR? MAYMUN ÇİÇEĞİ SEMPTOMLARI

Portekiz makamları ise beş vakayı onayladı ve diğer 15 şüpheli vakayı araştırıyor. İngiltere'de de yedi vaka tespit edildi. İngiltere’deki ilk vaka yakın zamanda Nijerya’dan dönen bir kişiydi ve enfeksiyonu İngiltere’ye seyahat etmeden önce kaptığı düşünülüyor. 

Maymun çiçeği hastalığının erken belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, şişmiş lenf düğümleri ve titreme bulunuyor. Su çiçeği veya frengi gibi görünebilen bir döküntü de gelişebilir ve yüzden vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Çoğu insan birkaç hafta içinde iyileşmekte.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...