Ayransız olmaz, yemeye doyulmaz: 1 lahmacun kaç kalori? Diyetteyken lahmacun yenir mi?

Düzenleyen:
Ayransız olmaz, yemeye doyulmaz: 1 lahmacun kaç kalori? Diyetteyken lahmacun yenir mi?

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de sokak lezzeti denince aklımıza ilk gelen yiyeceklerden biri olan lahmacun genellikle taş fırında yapılır. Sıcacıkken yemeye doyum olmaz, ayranla birlikte enfes bir öğün alternatifi arasında yer alır. Peki, hem kebapçılarda bayılarak yediğimiz hem de evde kolayca yapılan lahmacun kaç kalori? Lahmacunun besin değerleri ve kalori hesaplamasını sizler için araştırdık.

Ülkemizin sevilen yiyeceklerinden olan lahmacun, lezzetli oluşunun yanında oldukça ekonomiktir. Bu nedenle sıklıkla tercih edilir. Lahmacun severler ve kalori hesaplaması yapanlar tarafından lahmacunun kalorisi merak edilir. Özellikle besin ve vitamin değerlerini yakından takip edenler için lahmacunun tüm değerlerini sizin için hazırladığımız içerikten görebilirsiniz. ‘1 lahmacun kaç kalori’ diye soranlar için lahmacunun protein, vitamin ve besin değerleri…

LAHMACUN KAÇ KALORİ?

Lahmacunun 100 gramında 148 kalori vardır. Lahmacunun 1 porsiyonu yaklaşık 150 gr) 221 kaloridir.

Lahmacunun 100 gramındaki besin değerleri:

21.51 gram karbonhidrat
6.5 gram protein
3.7 gram yağ
1.91 gram lif

Ayransız olmaz, yemeye doyulmaz: 1 lahmacun kaç kalori? Diyetteyken lahmacun yenir mi?

LAHMACUN DİYETTE YENİR Mİ?

Lahmacunu sık sık ve özellikle akşam öğünlerinde yemek kilo aldırır. Ancak haftanın bir günü, bir adetle sınırlı kalmak şartıyla diyette olanlar gönül rahatlığıyla lahmacun yiyebilir.  Beslenme uzmanları da haftanın bir öğününde, yalnızca bir lahmacun yemenin kilo problemlerine yol açmayacağını vurgular.

1 LAHMACUN KAÇ DİLİM EKMEĞE EŞİT?

1 tane lahmacun, 2 dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı yağ ve 1.5 köfte boyutunda et değişimine denk gelir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...