Bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu çelik gibi yapıyor… İster suda haşlayıp yiyin isterseniz çay gibi demleyin! Faydaları olağanüstü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu çelik gibi yapıyor… İster suda haşlayıp yiyin isterseniz çay gibi demleyin! Faydaları olağanüstü

Sağlık Haberleri

Yavaş büyüyen, kısa boylu, saçak köklü bir bitki kökü olan ginseng bağışıklık sistemini güçlendiriyor, zihinsel performansı artırıyor. Ancak faydaları saymakla bitmeyen bu bitkiyi tüketirken miktarı konusunda bir uzmana danışmak gerekiyor.

Tıbbi faydaları nedeniyle kullanılan ginseng bitkisi hakkında dikkat çekici bilgiler verren Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, tatlı aromatik bir tada sahip olan ginseng bitkisinin “Panax ginsengi (Asya ginsengi)” ve “Panax quinquefolius (Amerikan ginsengi)” olmak üzere 2 çeşidi bulunduğunu ifade etti.

Ginseng’in etkileri arasında zihinsel performansı geliştirme, öğrenmeyi, hafızayı kuvvetlendirme ve duyusal farkındalık olduğunu belirten Diyetisyen Erden “Bunların yanı sıra yapısındaki ginsenosidler vücuttaki iltihabı azaltan steroid benzeri bir etkiye sahiptir. Ginsengin bağışıklığı güçlendirmek, vücut direncini artırmak ve enerji depolamak gibi önemli faydaları da vardır” dedi, ginseng’in faydaları hakkında bilgiler verdi.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

-Yüksek düzeyde oksidatif stres, fiziksel zorlanmalar, olumsuz çevre koşulları, ilaçlar, sigara, alkol, yetersiz ve yanlış beslenme, kan şekeri seviyesinin yükselmesine neden olur.

-Ginseng, diyabetli bireylerde oksidatif stresi giderecek etki oluşturur. Aynı zamanda ginseng içeriğinde bulunan ginsenosid, glikoz alımını iyileştirerek kanda glikoz bulunmasını sağlar ve bunu enerji olarak kullanır. Bu durum ginsengin diyabet yönetimine son derece yardımcı olabileceğini gösterir.

Bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu çelik gibi yapıyor… İster suda haşlayıp yiyin isterseniz çay gibi demleyin! Faydaları olağanüstü

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

- Yapısında bulunan mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca ginseng hafızayı güçlendirme, ruh halini iyileştirme gibi durumlara ek olarak zihinsel yorgunluğu azaltan hücreler tarafından beyin fonksiyonu ve davranışı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

ÇAY GİBİ DEMLEYİP İÇEBİLİRSİNİZ

- Damak tadınıza en uygun olan yöntemi bulmanız için ginsengin tüketim şekillerini deneyebilirsiniz. Yöntemlerden biri ginsengi, suda haşlayarak çay şeklinde tüketmektir. Bunun için ginseng dilimlerine sıcak su ekleyerek birkaç dakika demlenmesini beklemelisiniz. Diğer yöntemlerden biri de toz, tablet, kapsül ve yağ formlarında bulunabilen ginseng özünü çeşitli tariflere eklemek olabilir.

GİNSENGİN YAN ETKİSİ VAR MI?

Ginseng, baş ağrısı, uyku sorunları, sindirim problemleri, kan şekerindeki ani değişiklikler, ishal, hızlı kalp atımı, cilt reaksiyonu, kadınlarda şişmiş göğüsler ve vajinal kanama gibi yan etkilere yol açabilir. Bu nedenle tüketmeden önce mutlaka hekime ve tüketilmesi önerilen miktarın kararı için diyetisyene danışmak gerekir. Ayrıca diyabet ilaçları kullanan kişilerin, ginseng tüketirken kan şekeri seviyelerini sıkı takip etmesi gerekir. Ginsen, kan pıhtılaşmasını önleyici ilaçların mekanizmasını değiştirebilir, bu nedenle dikkatli tüketilmelidir.

İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...