Bel fıtığı tedavisinde günübirlik yöntem… Hızla iyileştiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bel fıtığı tedavisinde günübirlik yöntem… Hızla iyileştiriyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Bel fıtığı, omurganın alt bölgesinde yer alan disklerin zayıflaması sonucu sinirlerin sıkışmasıyla oluşuyor. Bu durumda tedavi için bazen ameliyat gerekebiliyor. Uygulanan bir yöntem ise bel fıtığı hastalarına kısa sürede çözüm sunuyor.

Son dönemlerde geliştirilen endoskopik cerrahi teknikler bel ameliyatlarında olduğu gibi çoğu omurga ameliyatlarında da hastaların hızla sağlığına kavuşmasına olanak sağlıyor. Peki, bu yöntemler neler? Bel fıtığı en çabuk nasıl geçer? Bel fıtığı tamamen iyileşir mi? Memorial Bahçelievler Hastanesi Omurga Merkezi’nden Doç. Dr. Salim Şentürk,bel ağrılarının nedenleri ve güncel tedavi yaklaşımları hakkında önemli bilgiler verdi.

ÜLKEMİZDE DE POPÜLERLİĞİ ARTTI

Doç. Dr. Salim Şentürk minimal invaziv omurga cerrahisinin son yıllarda oldukça öne çıktığını belirterek şu açıklamaları yaptı;

“Minimal invaziv omurga cerrahisi; dünyada olduğu gibi ülkemizde de popülerliği artan, gittikçe hekimlerin daha çok ilgi duyduğu bir cerrahi saha haline geldi. Aynı zamanda hastalar da bu cerrahi teknikler ile ameliyat olmak istiyor. Fakat omurga cerrahisinde uygulanan minimal invaziv yani küçük kesi yöntemler özel eğitimler gerektiren cerrahi tekniklerdir.”

AĞRININ ALTINDA FITIK YA DA BEL KAYMASI OLABİLİR

Bel ve bacak ağrılarının nedeni çoğunlukla yanlış duruş pozisyonu, ani zorlama veya kas zayıflığı gibi mekanik nedenler olabilir. Bu ağrılar medikal tedavi ve istirahat ile kendiliğinden iyileşebildiği gibi uzun süren bel ağrılarının altında bel fıtığı veya bel kayması gibi rahatsızlıklar görülebilir. Böyle durumlarda ise şikayetler geçmezse cerrahi tedavi alternatifleri uygulanır. Bel ve bacak ağrılarının sebebi değerlendirilmekte, kalıcı tedavisinde cerrahinin yeri göz ardı edilmemektedir.

GÜNÜBİRLİK YÖNTEMLE HASTALAR HIZLA İYİLEŞİYOR

Bel bölgesinde görülen hastalıkların cerrahi tedavisinde geçmişten günümüze kadar birçok yöntem kullanılmıştır. Cerrahi yöntemlerde; açık cerrahi, mikrocerrahi gibi alternatiflerin yanı sıra güncel yöntemlerden birisi de endoskopik cerrahidir. Endoskopik cerrahinin diğer cerrahi yöntemlerden farkı ise bel bölgesinde sadece 7 milimetrelik bir kesi olması ve tüm işlemin bu kesi içinden yapılabilmesidir. Açılan kesinin içerisine bir kamera yerleştirilir ve 4.1 milimetrelik bir boşluktan tüm cerrahi müdahale tamamlanabilir. Hem hastaya hem de hekime konfor sağlayan bu yöntem ile hastalarda kas ve kemik kaybı oluşmaması, işlem sırasında hasar riskinin en aza indirilmesi sayesinde hızlı iyileşme ve aynı gün taburculuk gibi ayrıcalıklar sunulur. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...