Bıldırcın yumurtası faydaları – Bıldırcın yumurtası neye iyi geliyor, kaç kalori?

Düzenleyen:
Bıldırcın yumurtası faydaları – Bıldırcın yumurtası neye iyi geliyor, kaç kalori?

SAĞLIK Haberleri

Tavuk yumurtasından daha küçük ama besin değeri daha yüksek olan bıldırcın yumurtasının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Uzmanlar, bıldırcın yumurtasının tam bir vitamin deposu olduğunu ve özellikle çocukların tüketmesi gerektiğini söylüyor.

Araştırmalara göre bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasından beş kat daha fazla fosfor, dokuz kat daha fazla protein içeriyor. Barındırdığı vitamin ve minerallerle dikkat çeken bıldırcın yumurtasının faydaları da merak ediliyor. Peki, bıldırcın yumurtasının yararları neler, bıldırcın yumurtası neye iyi geliyor? Bıldırcın yumurtası kaç kalori? İşte konuyla ilgili merak edilenler…

BILDIRCIN YUMURTASI FAYDALARI

- Tavuk yumurtasından daha sağlıklı ve besleyici olan bıldırcın yumurtası, günlük protein ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Tüketmeye alışık olmadığımız bu besin bol miktarda B vitamini de içeriyor.

- Bıldırcın yumurtası, iştah açıcı etkisiyle anne ve babaların da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Uzmanlar çocukların bıldırcın yumurtasını düzenli olarak tüketmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

- Bıldırcın yumurtası, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca öksürüğü geçirmek için de oldukça etkili olduğu söyleniyor.

- Potasyum açısından zengin olan bıldırcın yumurtası, vücudu tansiyon, kanser, kalp gibi hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor.

- Demir bakımından zengin olan bu besin düzenli tüketildiğinde kansızlığı tedavi ediyor. Bağışıklığı güçlendiren bıldırcın yumurtası, vücutta oksijenin diğer organlara ulaşmasına yardımcı oluyor.

- Bıldırcın yumurtası; safra kesesi ve böbrek sağlığı için önem taşıyor. Bu sağlıklı gıda mesane taşlarının oluşumunu önlemekle kalmıyor, mesane taşlarının parçalanmasına da yardımcı oluyor.

- Saçları parlak hale getiren bıldırcın yumurtası, cilt bakımında da kullanılıyor. Bu faydalı besin düzenli kullanıldığında gözle görülür sonuçlara ulaşmayı sağlıyor.

- Bebek ve çocukların gelişiminde faydalı olan bıldırcın yumurtası, iştahı açıyor; bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor.

Bıldırcın yumurtası faydaları – Bıldırcın yumurtası neye iyi geliyor, kaç kalori?

BILDIRCIN YUMURTASI KAÇ KALORİ?

1 adet bıldırcın yumurtasının kaç kalori olduğu da merak ediliyor. 1 Adet orta boy bıldırcın yumurtası 22,12 kalori içeriyor. Bıldırcın yumurtası içeriğinde 0,06 karbonhidrat (g), 1,83 protein(g), 1,55 yağ (g), 19,74 sodyum (mg), 18,48 potasyum (mg), 8,96 kalsiyum barındırıyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...