Depresyona ne iyi gelir? Depresyon için doğal kür tarifi

Düzenleyen:
Depresyona ne iyi gelir? Depresyon için doğal kür tarifi

SAĞLIK Haberleri

Dünyadaki her 7 kişiden 1’i hayatının bir döneminde depresyon belirtileri gösteriyor. Şehir hayatı, kalabalık ve ekonomik kaygılar depresyona sebep oluyor. Uzun yıllardır birçok hastalıkta kullanılan bitkiler ise insanları rahatlatıcı özellikleri ile depresyona doğal çözüm sunuyor.

Depresyona karşı faydalı bitkiler sakinleştirici özellikleri sayesinde sinir sistemini yatıştırmayı sağlıyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik ise stres ve depresyon etkilerine karşı iyi gelecek doğal kür tarifini paylaşıyor.

Malzemeler

Bir tatlı kaşığı biberiye,

Bir tatlı kaşığı yeşil çay,

Bir tatlı kaşığı kadar lavanta.

Malzemeleri cam bir sürahi ya da bardağa koyun. Üzerine kaynar su ekledikten sonra 5 ile 10 dakika demlenmesini bekleyin. Günde 3 bardağa kadar tüketebilirsiniz.

Biberiye: Stres yönetimine karşı bire bir kullanılan bir bitki olarak biliniyor. Koklandığında vücutta salgılanan kortizol hormonu sinirin yatışmasını sağlıyor. 

Yeşil çay: İçerisinde bulunan theanine amino asit sayesinde yeşil çay, vücutta sakinleştirici etkisi ile biliniyor. Bu yüzden yeşil çay anksiyete, panik atak ve stresi azaltmaya yardımcı oluyor.

Lavanta: Lavanta yağı, stres ile başa çıkmak için önerilen ilk bitkilerin başında geliyor. Kokusu ile sakinleştirici ve sinir sistemini yatıştırıcı özelliği olan lavanta, kaygı, uykusuzluk, depresyon, mide bulantısı gibi birçok probleme de çare oluyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...