Dondurulmuş limonun sır gibi etkisi! Şimdiye dek bildiğiniz her şeyi unutun...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dondurulmuş limonun sır gibi etkisi! Şimdiye dek bildiğiniz her şeyi unutun...

SAĞLIK Haberleri

Limonu genelde sıkarak kullanıyoruz. Bu sayede suyundan yararlanıyoruz. Oysa limon suyuyla değil bütün olarak faydalı. Dondurularak kullanılan limon ziyan etmeden kullanılıyor. Peki, ama nasıl?

Limonu dondurup kabuğuyla birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede hem kabuklarındaki hem de içindeki vitaminlerden faydalanmış olacaksınız. Dondurulmuş limon vücuttaki toksinlerin atılmasında, vücudun dinçleşmesinde etkili. 

Doğal takviye olarak görülen dondurulmuş limonun diğer faydaları Sabah’ta yer alan bir içerikte paylaşıldı:

DONDURULMUŞ LİMONUN FAYDASI

Cildinizi yenileyebilir

Kollajen sentezine müdahale eder, bu şekilde cilt için önemli faydaları vardır, örneğin:

-Erken yaşlanmadan kaçınmanızı sağlar.
-Kemikleri ve tendonları güçlendirir.
-Antioksidan görevi görür.
-Demir gibi diğer besinlerin daha iyi emilmesine yardımcı olur.

Dejeneratif birçok hastalığa kalkan olur

Zaman içerisinde bedende yaşanan değişiklikleri kontrol altına almayı mümkün kılan limon, aynı zamanda birçok kronik rahatsızlığa dönüşen dejeneratif hastalıkları önleyebilir. Örneğin;

•    Mide ülserlerinin tedavisinde uygulanır.
•    Bakteri, mantar ve enfeksiyonlarla savaşır.
•    İskorbütü önleyebilir.
•    Yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
•    Kalp hastalıklarını önleyebileceği düşünülmektedir.
•    Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için grip ve soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olur. Ancak bilimsel olarak kanıtlanamamıştır.

Dondurulmuş limonun sır gibi etkisi! Şimdiye dek bildiğiniz her şeyi unutun...

Kilo kaybını destekler

Kanda bulunan kötü kolesterol yüksekliği ile savaşmanın yanı sıra 75 gram donmuş limon, vücudun metabolik fonksiyonlarını hızlandırarak vücut yağ kaybını kolaylaştırır. Böylece hem vücudunuzdaki fazla yağı yakabilir hem de kolesterol seviyelerin düşüş sağlayabilirsiniz.

DONDURULMUŞ LİMON NASIL KULLANILIR?

Dondurulmak istenen limon, bir gece boyunca derin dondurucuda bekletilir. Dondurulan limon daha kolay rendelenir, kullanımı kolaydır. Hızlıca bozulmaz. İstenildiğinde dolaptan çıkarılıp rendelenebilir. Limonatada, balık yemeklerinde, çorbada, salatalarda ve sebze yemeklerinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Donmuş limonun tamamını rendeleyip kaba alarak difrize yerleştirebilirsiniz. Soymanız gerekmiyor. Bu şekilde rendelenmiş olarak dilediğinizde çıkarıp kolayca salataya, balıklara, çorbaya ilave edebilirsiniz.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...