Geçmeyen ağrıların sebebi cep telefonu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Geçmeyen ağrıların sebebi cep telefonu

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Arel Gereli, kronik boyun ağrılarına sebep olarak uzun süreli cep telefonu kullanımını gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Sosyal medya kullanımının ağrıları tetiklediğine işaret eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Arel Gereli, “Yoğun iş temposu, sosyal medya kullanımı, devamlı değişen gündem beynimize sürekli veri akışına sebep oluyor. Çoğu zaman su içmeyi, nefes almayı, hareket etmeyi unutuyoruz. Uzun saatler ekran karşısında hareketsiz kalıyoruz. Bu durum omuz, kol ve ellerimizi çok yıpratıyor üstelik farkında bile değiliz” diyor.  Masa başında çalışırken yaptığımız hatalar yüzünden gün boyu ağrı çektiğimizi vurgulayan Prof. Dr. Arel Gereli süreci şöyle özetliyor: “Bilgisayar veya cep telefonu karşısında kendimizi sabitlemek için omuzlarımız öne doğru, el ve dirseklerimiz bükülü vaziyette devamlı kasılı kalmak gerekiyor. Uzun süre bu şekilde kalan kaslar ve eklemler esnekliklerini yitiriyor. Kronik ağrıya sebep oluyor.” 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...