- Şişlik ve ağrıyla belirti veriyor! İlerleyince...
9 saat 11 dakika önce

Şişlik ve ağrıyla belirti veriyor, ilerlediğinde bağırsağa zarar veriyor

Kasık fıtığının zamanında tedavi edilmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, “Fıtık çoğunlukla o bölgede şişlik ve ağrı ile ortaya çıksa da bazen fıtık boğularak içine giren bağırsak beslenmesini bozup bağırsakta çürümeye yol açabilir” dedi.
 - Faydalı diye dozu aşmayın! Yarardan çok zarar getiriyor
14 saat 1 dakika önce

Faydalı diye dozu aşmayın! Yarardan çok zarar getiriyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, “Kanser hastaları, gereksiz yere ihtiyaç olmadığı halde vitamin kullanımında tam tersine fayda yerine zarar da görebiliyor” dedi. Özhan, bu dönemde hem bitkisel takviyelere hem de gereksiz vitamin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
 - Yanağında tokat izine benzer bir kızarıklık varsa dikkat!
14 saat 33 dakika önce

Çocuğun yanağında tokat izine benzer bir kızarıklık varsa dikkat! Vakalar arttı, uzmanlar uyardı

Son günlerde sıkça gündeme gelen özellikle çocuklarda görülen ve yüzde ‘tokat yemiş gibi' kıpkırmızı bir görünüm oluşturan beşinci hastalık vakaları arttı. Hastalıkla ilgili konuşan Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, “Döküntü; kolların, bacakların dış yüzeyindedir, giderek bir dantel halini alır. Beşinci hastalık şu sıralarda gerçekten bir artış gösterdi. Her sene vardı bu mevsimde ama bu sene birazcık daha fazla var” diyerek aileleri uyardı.
 - Türkiye’de her 3 çocuktan 1'inde görüldü
22 saat 6 dakika önce

Türkiye’de 3 çocuktan 1’i yanlış besleniyor!

Çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, 5 yaş öncesi çocuklarda beslenme bozukluklarını çok sık görmeye başladıklarını kaydederek “Çocuğun 5 yaşa kadar beslenmesi ileriki yıllardaki sağlığı için kritik eşiktir” dedi.
 - Kuru yemiş unutkanlığa iyi geliyor
22 saat 11 dakika önce

Kuru yemiş unutkanlığa iyi geliyor, beyinde insülin direncini azaltıyor

Yeni bir araştırma, günde 60 gram karışık kuru yemiş tüketiminin, yaşlı kişilerde beyindeki insülin hassasiyetini artırabileceğini gösterdi.
 - Yaz gribi vakaları arttı!
22 saat 16 dakika önce

Yaz gribi vakaları arttı! Uzmanlar uyardı: Klimayı 24 derecede sabit tutun

Son günlerde yaz gribi vakalarının arttığını söyleyen iklimlendirme uzmanı Özgür Şahin bunun en önemli sebeplerinden birinin de yanlış klima kullanımı olduğuna dikkat çekti.
 - Sınav döneminde şeker tüketimi stresi artırıyor
22 saat 23 dakika önce

'Zihni açıyor' bilgisi yanlışmış! Sınav döneminde şeker tüketimi stresi artırıyor

Sınav stresinin fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden öğrencileri etkilediğini ifade eden uzmanlar, bu dönemin yeme düzeninin bozulmasına sebep olduğunu söylüyor.
Sağlık - Sağlık
27 Mayıs 2024 - 16:58

Fazla kilolular risk altında! Dizlerde kireçlenmeye yol açıyor

Diz kireçlenmesinde risk altında olan bireylere dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hakan Dur, “Genellikle 50 yaş sonrası diz kireçlenmesi görülme sıklığı artar” dedi ve nedenlerinden birini aşırı kilo olduğuna vurgu yaptı.
 - Sürekli esneyenler dikkat! Uzmanlara göre hastalık habercisi
27 Mayıs 2024 - 15:25

Sürekli esneyenler dikkat! Uzmanlara göre hastalık habercisi

Sürekli esniyorsanız ve aşırı uyku isteğiniz söz konusuysa altında ‘uyku apnesi’ sorunu olabilir. Peki, uyku apnesi neden olur? Uyku apnesi tedavisi nasıl yapılır? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım önemli bilgiler aktardı.
 - Karın ağrısı şikayetiyle gitti, gerçeği hastanede öğrendi
27 Mayıs 2024 - 12:06

Karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle gitti, böbreğinden çıkana inanamadı! ‘Duyunca çok şaşırdım’

Gaziantep’te karın ağrısı, şişkinlik şikayeti ile hastaneye giden hastanın böbreğinden 35 cm’lik kitle çıkarıldı. Sağlığına kavuşan kadın “Karnımdan bu kadar büyük bir kitle çıkarıldığını duyunca çok şaşırdım. Çok şükür şikayetlerim kalmadı” dedi.
 - Uzmanlar Doğu ve Güneydoğu'yu uyardı!
26 Mayıs 2024 - 11:59

Uyarılar art arda geldi: Uzmanlar Doğu ve Güneydoğu'yu işaret etti! Eğer bu belirtileri gösteriyorsanız...

İnsanlarda en çok görülen hayvan hastalıklarından olan brucellla,  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yine revaçta. Yaygın vücut ağrısı, gece terlemeleri, bulantı, kusma ve eklem ağrılarına neden olan hastalık için uzmanlar uyarı üstüne uyarı veriyor. Uzman doktor Baygeldi, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaz aylarında özellikle taze peynirden yapılan yani kaynatılmadan veya yeterince kaynatılmadan yapılan sütten peynir yada krema veya tereyağının yapılmasıyla bulaşabilmektedir" dedi.
 - Fenomenler 'ebeliğe' de soyundu!
26 Mayıs 2024 - 08:55

Fenomenler 'ebeliğe' de soyundu! Doğum koçu isteyen 30 bin lirayı gözden çıkaracak

Ebelik mesleği bazı eğitimsiz fırsatçıların 'doğum koçluğu' adı altında gelir kapısı oldu. Bilimsellikten uzak öneri ve telkinlerde bulunan eğitimsiz doğum koçları, bir anne adayından yaklaşık 30 bin lira gelir elde ediyor. Aralarında fenomenlerin de olduğu bu kişiler ayrıca 'doğumda kullanılacak ilaç dışı rahatlatıcı ve ağrı kesici yöntemler' gibi başlıklarda gebelere önerilerde bulunuyor. 
 - Havalı olacağım derken kanser olmayın
26 Mayıs 2024 - 08:44

Uzmanlardan hayati uyarı: Havalı olacağım derken kanser olmayın

Son dönemde hızla yayılan ve havalı olduğunu düşünen gençlerin yaptırdığı vücut dövmelerine karşı hayati uyarı geldi. Onkoloji uzmanları: Dövme mürekkebi deriden lenf nodlarına ulaşıp kanser riskini yüzde 21 artırıyor...
 - Havalar ısındı, korkulu rüya geri döndü!
25 Mayıs 2024 - 15:21

Yaz geldi korkulu rüya geri döndü! Kene vakaları artış gösteriyor

Doç. Dr. Karakeçili, havaların ısınmasıyla keneyle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili vakaların da gelmeye başladığını söyledi.
 - İdrar yapamama şikayetiyle gitti, gerçeği öğrendi
25 Mayıs 2024 - 13:05

İdrar yapamama şikayeti yaşayan hastadan 300 gram prostat çıktı

Isparta'da 3 yıldır idrar yapamama şikayeti yaşayan Mehmet Dereli hastaneye başvurdu. Yapılan operasyonda hastadan 300 gram prostat çıkarıldı. Sağlığına kavuşan Dereli, “Artık çok neşeliyim bana güler yüzümü kazandırdılar” dedi.
 - Sarımsakta ‘dışkı’ skandalı
25 Mayıs 2024 - 10:58

Sarımsağın böylesini yemeyin! İnsan dışkısı tespit edildi, uzmanlar tehlikeye dikkat çekti

Kanada ve Amerika’da son yapılan çalışmalarda Çin sarımsağında birden çok zararlı madde tespit edildi. Yapılan açıklamada sarımsakta ağır metal olduğuna vurgu yapıldı. İnsan sağlığını tehdit eden bu duruma uzmanlar dikkat çekiyor. Peki, satın alırken Çin sarımsağı mı değil mi, nasıl anlaşılır? İşte tüyolar…
Sağlık - Sağlık
25 Mayıs 2024 - 10:27

Dövme yaptıranlara kötü haber: Büyük risk ortaya çıktı

Prof. Dr. Uğur Coşkun, dövme yaptırmanın lenf kanseri riskini yüzde 21 oranında artırdığının tespit edildiği uyarısını yaptı. Yapılan çalışmaları değerlendiren Coşkun, vücuda enjekte edilen mürekkebin tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti.
 - Aşı karşıtı aileler hastalıkları hortlatıyor! Korkutan uyarı
25 Mayıs 2024 - 06:15

Aşı karşıtı aileler hastalıkları hortlatıyor! Sırada Türkiye'de hiç görülmeyenler var

İki bin çocuk hastalıkları uzmanı, çocuğunu aşılatmayan aileleri uyardı: Geçen yıl kızamık vakaları patladı, sırada bugün ülkemizde hiç görmediğimiz çocuk felci, difteri ve menenjit var...
 - Türkiye Hastanesi dijital dönüşümde öncü
25 Mayıs 2024 - 01:49

Türkiye Hastanesi dijital dönüşümde öncü... Sanal gerçeklik terapisi ve akıllı dijital tartı ile yenilikçi tedaviler

Türkiye Hastanesi, günlük hayatta kullanılan teknolojik cihazları tedavilere entegre ederek hastaların hayatını kolaylaştıran dijital çözümlerle hizmet kalitesini her geçen gün artırıyor.
Sağlık - Sağlık
24 Mayıs 2024 - 17:13

3 buçuk yıldır yapay kalple yaşıyordu! Gece çalan telefonla hayatı değişti

Antalya'da elinde taşıdığı çantadaki yapay kalple yaşamını sürdüren 21 yaşındaki Mehmet İncedayı, beyin ölümü gerçekleşen gencin bağışlanan kalbiyle hayata tutundu. Sağlıklı bir hayat yaşamak istediğini dile getiren İncedayı “Fenerbahçe taraftarıyım. Tek hayalim Fenerbahçe'nin tesislerinde antrenman yapmak” dedi.
Sağlık - Sağlık
24 Mayıs 2024 - 13:03

Her 3 kişiden 1’i risk altında: Sinsice ilerliyor, hayati organlara zarar veriyor

Günümüzde küresel bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen hipertansiyon, en ölümcül hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hastalığın sinsi ilerleyebileceğinden bahseden uzmanlar, rahatsızlığın kalp, göz, böbrek gibi hayati organlara zarar verebileceğini söylüyor.
Sona Git