Hamilelikte şeker yüklemesine dikkat! Canan Karatay uyardı: Bebeğiniz sakat ya da SMA'lı doğabilir

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Hamilelikte şeker yüklemesine dikkat! Canan Karatay uyardı: Bebeğiniz sakat ya da SMA'lı doğabilir

SAĞLIK Haberleri  / TGRT Haber

Ezberleri bozan çıkışlarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, TGRT Haber'e çok özel açıklamalarda bulundu. Hamilelere şeker yüklemesine karşı çıkan Karatay, çok ciddi uyarılarda bulundu. Son dönemde popüler olan kolajen tabletlere de değinen Karatay, "Dünya para verin ama yağ ve protein olmadan hiçbir işe yaramıyor" dedi.

Sağlık yaşam ve beslenme konusundan ezber bozan çıkışlarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, TGRT Haber'de Gülden Kalecik Demirtaş'ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu.

Beslenme düzeninden bağışıklık sisteminin nasıl güçlendirileceğine dair birçok konuya ilişkin konuşan Karatay, anne ve baba adaylarına da kritik uyarılarda bulundu.

"EVİME EKMEK GİRMİYOR"

Yıllardır evine ekmek girmediğini aktaran Karatay, ekmeklerin çok tehlikeli toksinlerle dolu olduğunu ve buğdayın tarladan fabrikaya gidene kadar ilaçlandığını söyledi. Karatay, "Bu ekmek değil, bizim çocukluğumda yediğimiz o güzel ekmeklerle alakası yok" dedi.

"YÜKSEK KOLESTEROL FAYDALIDIR"

Kemik ve turşu suyunun günün her saatinde tüketilebileceğini belirten Karatay, "Çok güçlü bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ki bu kış aylarında çok önemlidir. Kelle paça özellikle ayak paça da çok önemli ama mutlaka evde kendiniz yapmalısınız dışarıda yapılanlara katkı maddesi katılıyor" ifadelerini kullandı. Yüksek kolesterolün faydası olduğunu, düşük kolesterol tehlikeli olduğunu söyleyen Karatay, "Hayvansal yağ çok önemli, ayak paçada her türlü mineral vardır" diye konuştu.

Hamilelikte şeker yüklemesine dikkat! Canan Karatay uyardı: Bebeğiniz sakat ya da SMA'lı doğabilir

"KOLAJEN TABLETLER HİÇBİR İŞE YARAMIYOR"

Fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen neredeyse her eve giren kolejen tabletlerinin çok tehlikeli olduğunu dikkat çeken Karatay, "Çünkü onlar hap haline gelene kadar birsürü işlemden geçiyor, protein ve kolejyen özelliği kalmıyor. Dünya para verin ama yağ ve protein olmadan hiçbir işe yaramıyor" dedi.

KRİSTAL KAYA TUZUNUN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Kristal kaya tuzunun tüketilmesi gerektiğini, işlenmiş olan sofra tuzundan da uzak durulması gerektiğini aktaran Karatay, "Kristal kaya tuzu tansiyonu yükseltmez. İçinde potasyum, magnezyum, demir, çinko ve bunun gibi 80 mineral vardır, bunlar kolestrolü düşürür. Bir insan vücudunu mineral olmadan çalışmaz" ifadelerini kullandı. 

Hamilelikte şeker yüklemesine dikkat! Canan Karatay uyardı: Bebeğiniz sakat ya da SMA'lı doğabilir

ERİS VARYANTI, GRİP...

Salgın diye bir şey olmadığını söyleyen Karatay, "Halkı korkutmak için yapıyorlar. Grip virüsün aşısı olmaz, halı kandırıyorlar, korkutuyorlar.. Grip virüsünün tedavisi bağışıklığın güçlenmesidir. Elinizi iyi yıkayın, iyi beslenin, hastayken evden çıkmayın" uyarısında bulundu.

"ÇOCUKLARDA PANKREAS GELİŞMİYOR"

Türkiye'de yaygın bir şekilde gebelere şeker yüklemesi yapıldığına dikkat çeken Karatay, "Bu da hem anne de hem de çocukta ileride şeker hastalığına neden oluyor. Şeker yüklemesi olduğu gibi anne karnındaki bebeğe geçer. Çocuklar şeker yüklemesi yüzünden sakat ve SMA'lı doğuyor. Hamileye sadece şeker yüklemesi değil hiçbir şey verilmez. 6 aylık gebelikte şeker yüklemesi yapıldığı zaman çocuklarda pankreas gelişmiyor" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...