Ne kadar yürüyüş o kadar sağlık

- Güncelleme:
Ne kadar yürüyüş o kadar sağlık

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Nurzat Elmalı her gün yürüyüş yapmanın sağlığa olan faydalarını anlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Hareketsizliğin dünya genelindeki en yaygın dördüncü ölüm sebebi olduğunu ifade eden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurzat Elmalı “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, yılda 3,2 milyon insan, yetersiz fiziksel aktivite ve fiziksel hareketsizliğe bağlı nedenlerle hayatını kaybediyor” dedi.

Günde 10 bin adıma ulaşmanın şart olmadığını söyleyen Prof. Dr. Elmalı, sağlıklı bir hayat için günde sadece 2 bin 500 adım atmanın bile kalp ve damar hastalıklarından ölme riskini azalttığını ifade etti. Prof. Dr. Elmalı “Araştırmalar günde 4 bin adım üzerine atılan her 1.000 adımın herhangi bir nedenden ölme riskinde yüzde 15 oranında azalttığını gösteriyor. Aynı çalışmada 60 yaş ve üstü yetişkinlerin günde 6 bin ila 10 bin adım arasında yürüdüklerinde erken ölüm riskinde yüzde 42 azalma olduğu gösterilmiş” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...