Nöroloji uzmanından hayati ‘botoks’ uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Nöroloji uzmanından hayati ‘botoks’ uyarısı

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk Nöroloji Derneği tarafından bu yıl 59’uncusu düzenlenen Ulusal Nöroloji Kongresi Antalya’da başladı. 18 Aralık’a kadar sürecek etkinlikle nörolojik hastalıklar, tedavi yöntemleri ve yeni teknolojiler üzerine 400’e yakın konu ele alınacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Prof. Dr. Kayıhan Uluç, halk arasında botoks olarak bilinen ve son yıllarda artan “botulinum toksini” işlemlerinin tehlikesine dikkat çekti. Uluç, botoksun felce hatta ölüme yol açabileceğini söyledi. Toksinin vücuda girişine bağlı olarak çok sayıda sağlık problemini de beraberinde getirdiğini belirten Prof. Dr. Uluç “Botulizm kliniğinde toksin ile maruziyet sonrası bulanık görme, çift görme, göz kapağında düşüklük, çiğneme ve yutma bozukluğu, konuşma bozukluğu, ses tonunda değişiklik, solunum yetmezliği, kol ve bacaklarda güçsüzlük oluşabiliyor” dedi. Botulinum toksininin, dünyadaki en tehlikeli toksinlerden biri olduğunu söyleyen Uluç, kuaför, güzellik merkezi gibi yerlerde, hekim olmayan kişilerce toksin uygulaması yapılmasının son derece zararlı olduğunun altını çizdi. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...