Omicron’un üreme hızı yüzde 34 daha fazla

Düzenleyen:
Omicron’un üreme hızı yüzde 34 daha fazla

SAĞLIK Haberleri

Omicron varyantının üreme hızının, Delta varyantına göre yüzde 34 daha fazla olduğu tespit edildi.

İngiltere’de yapılan bir araştırmada Omicron varyantının üreme hızının Delta varyantına göre yüzde 34 daha fazla olduğu saptandığını söyleyen Türk TORAKS Derneği Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, “Ayrıca Delta’ya göre iki kat daha bulaşıcıdır. Üçüncü doz olarak uygulanmış mRNA aşısının koruyuculuğu yüzde 55-80 arasındadır. Önümüzdeki tek tehlike Omicron değil. Onun yanı sıra Delta ve diğer varyantların da yayılmaya devam ettiğini hatırlatmak isteriz” dedi.

Birçok Avrupa ülkesinin aşılama kampanyasına 5 yaş ve üzeri çocukları da ekleyerek kısıtlamalara gittiğini belirten Prof. Dr. İtil “Çocuklar şikâyetleri olmadan da virüsü diğer insanlara bulaştırabileceğinden çocuklara aşı uygulamasının virüs yayılımını azaltacağından, ailedeki diğer kişileri ve arkadaşları için koruyucu olacaktır. Bu yaş grubunda aşının etkinliğinin ve güvenilirliğinin yeterli olduğu, yan etki görülme oranının düşük olduğu bildirilmiştir. 12 yaş üzeri çocuklarda erişkinlerle aynı aşı dozu uygulanırken 5-11 yaş aralığındaki çocuklara erişkinlerde uygulanan dozun üçte biri dozunda aşı yapılıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...