SMA’lı kızını hastaneye götürdü, işten kovuldu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
SMA’lı kızını hastaneye götürdü, işten kovuldu

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ankara’da yaşayan Fatih ve Rabia Akbaş çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Sultan Sare’ye 10 günlükken SMA Tip-1 teşhisi kondu.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Aile, ölümcül kas hastalığı SMA ile mücadele eden kızları için Valilik izniyle yardım kampanyası başlattı. Tedavi için gerekli ilacı alabilmek için 53 milyon TL’ye ihtiyaçları olan ikili, bu paranın henüz yüzde 11’ini toplayabildi. Yardımseverlerden destek bekleyen baba Akbaş “Kalite kontrol teknisyeniyim. Kızımın sağlık problemleriyle ilgilendiğim içim sık sık iş yerinden izin almak zorunda kaldım. Bu yüzden kovuldum. Beş aydır çalışmıyorum. Çocuğuma 120 bin liraya öksürtme cihazı almam gerek fakat imkânım yok. SMA’lı aileler tek başına mücadele ediyor. Yurt içinde ve yurt dışında gönüllü 140 kişilik ekip kurduk. Devletten isteğimiz bu ilacı yurt dışından getirip bizlere satması” dedi.

Anne Rabia Akbaş da sosyal medyada“@sma_sultansare” ismiyle hesap açtıklarını aktararak “Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu kadar yavaş para toplanırsa iki yıl sürebilir. Çocuğum 7 kilo, tedavisi için 12-13 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Bu yüzden aç bırakıyoruz. Evladımı doya doya yediremiyorum” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...