Uzmanlar uyardı: Hurma alırken bunlara dikkat edin

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Uzmanlar uyardı: Hurma alırken bunlara dikkat edin

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ramazan ayının en çok tüketilen yiyeceklerinin başında gelen hurma konusunda uzmanlardan uyarı geldi. Peki lif oranının yüksek olması ve şekeri düzenleyip açlığı gidermesi nedeniyle tercih edilen hurmaları alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ramazan ayı deyince akla gelen ilk yiyeceklerden birisi de hiç şüphesiz hurma oluyor. Neredeyse tüm evlerde sofralarda yer alan hurma, daha çok orucu açmak için alınıyor. Hurma alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Ali Demirci, Medine hurmalarının daha çok tercih edildiğini belirtti.

"TERCİHİMİZ GENELDE MEDİNE HURMALARI OLUYOR"

"Medine hurmaları daha faydalıdır, sağlık açısından iyidir" diyen Demirci, "Medine hurması dışında Filistin’den, Mısır’dan bizim tercihimiz genelde Medine hurmaları oluyor. Daha çok onlar tercih ediliyor. Hurmaların boyutlarına bakarsak; genelde Filistin’den gelen hurmalar iri ve büyük oluyor, lezzet açısından Medine hurmalarını tercih ediyoruz. Çünkü lif oranı yüksek hem de Ramazanda insanın şekeri düzenleyip açlığı gideriyor" dedi.

Hurma fiyatlarının 150 ila 500 lira arasında değiştiğini belirten Ali Demirci, “Hurmaların fiyatı boyut ve kalitesine göre değişiyor. Daha iri ve büyük hurmaların fiyatı biraz daha pahalı, ufak olanlarınki de uygun oluyor” diye bilgi verdi.

Uzmanlar uyardı: Hurma alırken bunlara dikkat edin - 1. Resim

HURMA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İÇİ KOYU RENK OLMAMALI: Hurma almadan önce eğer imkanınız varsa ortadan ikiye bölün ve içinin ne renk olduğuna dikkat edin. Eğer içi koyu bir renkse bu hurmanın bozulmaya başladığının bir göstergesidir.

DIŞI YAPIŞ YAĞIŞ OLMAMALI: Bazı hurmaları elinize aldığınız zaman dışı yapış yapış olur ve elinizde sanki şerbetli bir tatlıya dokunmuş gibi bir his bırakır. İşte bu tarz hurmaların dış kısmı tatlı olsun diye işlem görmüştür. Bu sebeple dışı yapış yapış olan hurmalardan uzak durmanız gerekir.

DIŞI PARLAK OLMAMALI: Doğada yetişen hiçbir meyvenin kabuğu parıl parıl parlamadığı gibi hurmanın da parlamaz. Ancak maalesef satıcılar ürünlerini satmak adına bazı tekniklerle hurmanın daha iştah açıcı durması için dış yüzeyini parlatıyor. Bu sebeple dışı parıl parıl parlayan hurmadan da uzak durulması gerekiyor.

GLİKOZ İÇERMEMELİ: Açıkta satın aldığınız hurmalarda bu durumu tespit edebilmeniz oldukça zor olsa da pakette aldığınız ürünlerin ambalajında mutlaka neler içerdiği yazmak zorunda. Bu sebeple eğer ambalajlı hurma tercih ediyorsanız glikozla tatlandırılmadığından emin olmalısınız. Aksi halde hurma size faydadan çok zarar verecektir.

SOĞUK ORTAMDA SAKLANMIŞ OLMALI: Her ne kadar sıcak iklim şartlarına alışkın bir meyve olsa da uzun yollardan geldiğinden dolayı ve kurtlanma ihtimalinden dolayı hurmanın soğuk ortamda muhafaza edilmesi çok önemli. Bu sebeple aldığınız hurmanın hangi şartlarda saklandığına dikkat ederseniz bozuk gıda alma ihtimali düşecektir.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...