Bakan Soylu'dan İnce açıklaması: Saldırıya uğradı, faili FETÖ ve ABD

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnce'nin saldırıya uğradığını söyledi ve FETÖ ile PKK'yı işaret etti.

Son dakika haberi: Sandık başına gitmeye 2 gün kaldı, siyasi isimler çalışmalarına hız verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı programda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini değerlendirdi. Soylu, "Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır, saldırı dışarıdan gelmiştir. Kim tarafından üretildiği bellidir" dedi.

CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"GEÇMİŞ TÜRKİYE'DE GÖRDÜĞÜMÜZ TEHDİTLER..."

"Böyle önemli bir seçimde karşı karşıya kaldığımız durum çok iyi değerlendirilmeli. Geçmiş Türkiye'de gördüğümüz tehditler, kasetler, şantajlar... Uluslararası ajanslar tarafından servis edilen görüntüler... Eski Türkiye'de de var. Bir siyasi partinin genel başkanı kaset ile başkan oldu. Rahmetli Deniz Baykal'ın kaseti ile aday oldu. 'Ben genel başkanlığa aday olmayacağım' deyip döndü aday oldu.

"BİR ADAYA OPERASYON ÇEKİLİYOR"

Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, '2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz' dedi. Temel mantık 'İnce eskiden CHP'nin adayıydı, onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz' oldu. Siyasetin okuması böyle değildir. CHP'nin aldığı oyların önemli bölümü oraya yönelmiştir zaten.

Geçmişte bu partilere oy verenlerde ciddi bir konsolidasyon var. Diğer oylar da protesto oylar, sandığa gitmeyecek ve kararsız oylar. Kararsız oylarda da adaylar çerçevesinde Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenler öbür oylara yöneliyor. Bizim bazı politikalarımızı beğenmeyenler öbür tarafa yöneliyor. FETÖ hala devrededir. Depo kayıtlarla devrede. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bir adaya operasyon çekiliyor, bu operasyonu millet görüyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA PAYLAŞIMI

Kılıçdaroğlu 17-25'te de eline kasetleri alıp sonra 'bu kasetler gerçek değildi' dedi. Kendine ait koruma kalkanı oluşturuyor. Kendisine ne söylemişlerse bize ulaştırdığı bir korkusu da yok. Bize ulaştırır biz de gerekli çalışmayı yapardık. 17-25'te ortaya çıkan o adımları kendisi çıkıp 'kumpas' dedi. Bir meseleyi birkaç defa yorumlayabilen bir kişi var karşımızda. İnce'yi de o sofraya bekliyor.

"FAİLİ FETÖ VE ABD'DİR"

Siyasetin bu kadar kirletildiği bir dönem az yaşanmıştır. Her türlü meseleyi devreye sokuyorlar. İnce'nin kaydı da yurt dışındaki hesap üzerinden gönderilmiş. Aradaki fark büyük olacak. 4 buçuk 5 puanlık bu fark da aşılacak. Bu çirkin üslup ve FETÖ işlerini gerçekleştirenler de dumura uğrayacak. ABD'nin bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptığını uçan kuş biliyor. Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır saldırı dışarıdan gelmiştir, kim tarafından üretildiği bellidir. Faili FETÖ ve ABD'dir. 

"TÜM ADAYLARLA İLGİLİ GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ALIYORUZ"

Biz bütün bu süreçle ilgili siber dairemizde bu saldırılarla ilgili tedbirlerimizi alırız. En çok saldırıya uğrayan, hakarete maruz kalanlardan biriyim. Önemli bir bölümü yurt dışı hesaplardan yapılır. Türkiye içerisinde olanların tamamını buluyorum. Bulduğumuz için Türkiye dışından gerçekleştiriyorlar. Emniyeti işareti etmesi mağduriyet yaşıyor ve emniyeti işaret ediyor.

Bunu bilen failler bilerek dışarıdan ortaya koyuyor ki failler bulunmasın diye. Bazı suçlar da şikayete bağlı suçlardır. Ben şikayet ediyorum hatta tamamına yakınını yakalattırıyorum. Tüm adaylarla ilgili güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Siber devriyelerimizle de bunları sağlamaya çalışıyoruz. Yurt dışından olan süreçleri o ülkelerle ilgili sonuç elde edebilmek mümkün değildir.

Bir adayın seçime mücadele edip 3 gün kala çekilmesi kendisinde derin etkiler bırakır. Bundan sonraki kararı kendisi verecektir.

"DEMİRTAŞ DA APO DA TERÖRİSTTİR"

Kılıçdaroğlu tavşanın yakalandığı gibi yakalanmıştır. ABD'nin net adayı olduğu bellidir. Bütün projektörler de onun üzerindedir. Meclis'te de teskereye 'hayır' oyu verdi. Terörü kaynağında temizleyen en önemli hamlelerden biriydi. ABD, PKK PYD'ye taziyeye gidiyor, bizim adamımızı öldürdünüz biz taziyeye gidiyoruz demektir. Kılıçdaroğlu da aynı şekilde bu politikayı ortaya koymakta. Demirtaş konusunda buna bir de Apo'yu ekledi. Avrupa'nın, ABD'nin Türkiye'ye dayattığı politikalar. Demirtaş da Apo da teröristtir. 40 yıldır Türkiye'ye kan ağlattılar."

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...