İbrahim Kalın: Erzurum mitinginde olan olayları kınadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İbrahim Kalın: Erzurum mitinginde olan olayları kınadık

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yapılan saldırıya da değinen Kalın; "Bizim mitingimiz olduğu gün Erzurum mitinginde olan olayları biz kınadık ama orada bir takım usul hataları oldu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk canlı yayında gündemi değerlendiriyor. İşte İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Muazzam 2018 mitingi vardı ama buradaki miting de muhteşemdi. İnsanlar hakikaten akın akın istedikleri için geldi. Bu Yenikapı'da olsaydı orası da dolduruldu. Dönüşte de adeta karnaval havasında devam etti. Biz bunu Ankara mitinginde de gördük. Muhalefetin mitinglerini de gözlemledik. Kendi dinamikleri içerinde iyiydi. İnsanlar özgürce gidiyor destekledikleri partilerin mitinglerine katılıyorlar. Bazı muhtelif hareketler oluyor tabi. Bizim mitingimiz olduğu gün Erzurum mitinginde olan olayları biz kınadık ama bir takım usul hataları orada oldu. Saldırıların hiçbirisi tasvip edilir hadiseler değil tabi biz bunu kim olura olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz.

"LİDERLERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Burada liderlere de büyük bir sorumluluk düşüyor. Muhalefeti destekleyen bir kesimin Erzurum'daki olayları günlerce gündemde tutup diğer saldırılara karşı daha yüksek sesli tepkiler bekleriz. Kalan son 3 günde de bu tür hadiseler umarım yaşanmaz. Ülkenin her bir yanında Seçim faaliyetleri yapılıyor bu tabloya baktığımızda bu tür hadiseler az gözüküyor.

100 binlerce insan çeşitli parti faaliyetlerine mitinglere katılıyor. Buralarda bir şey olmuyorsa bu ülkenin kahir ekseriyeti yüksektir.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...