İbrahim Kalın’dan ‘Sinan Oğan’ yorumu: Cumhur İttifakı’na daha yakın

- Güncelleme:
İbrahim Kalın’dan ‘Sinan Oğan’ yorumu: Cumhur İttifakı’na daha yakın

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin "İkinci tur bizim için daha kolay olacak, oy farkının kapanacağını düşünmüyorum." dedi. İbrahim Kalın, Sinan Oğan ile görüşme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da cevapladı.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gitti. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan sandıktan galip oldu. Erdoğan yüzde 49.51, Kılıçdaroğlu yüzde 44.88 oy alınca seçim ikinci tura kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre ikinci tur 28 Mayıs’ta yapılacak.

“İKİNCİ TUR BİZİM İÇİN DAHA KOLAY OLACAK”

A Haber’in programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimleri değerlendirdi. 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İkinci tur bizim için daha kolay olacak, oy farkının kapanacağını düşünmüyorum." dedi.

Sözcü Kalın, "Seçim gecesi Millet İttifakı'nın sözcüleri manipülasyon çabasına girişti." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın’dan ‘Sinan Oğan’ yorumu: Cumhur İttifakı’na daha yakın

“CUMHUR İTTİFAKI’NA DAHA YAKIN”

Sinan Oğan ile görüşme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya da cevap veren Kalın şu ifadeleri kullandı:

Sinan Bey'in aldığı oy kıymetli. Seçmenimizin %5.2 si Sinan Oğan'a verdi. Ortada yeni bir dinamik var. Sinan Bey'in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyon Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum. Kendisiyle şahsi tanışıklığım da vardır. Güzel de bir kampanya yaptı. Kendi tezlerini dile getirdi. Terörle mücadele ve sığınmacılar gibi. Devletin beraberliği açısından terör gruplarına karşı tavrını açık bir şekilde gördük.

Kaynak: A Haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...