A Milliler Montella'ya emanet! 3 yıllık imzayı attı: Bu formayı giymek hediye değil, prestij...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
A Milliler Montella'ya emanet! 3 yıllık imzayı attı: Bu formayı giymek hediye değil, prestij...

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: İtalyan teknik adam 3 yıllık imzayı attı, A Milli Futbol Takımı'nda Montella dönemi resmen başladı. "Bu görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim" diyen Montella, "Bu formayı giymek hediye değil, çok büyük bir prestijdir. Benim ve oyuncularım için böyle olacak" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: A Milli Futbol Takımı'nda görevden alınan Stefan Kuntz'un yerine getirilen isim İtalyan teknik adam Vincenzo Montella oldu. Montella ile 3 yıllık sözleşme imzalanırken, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF'nin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop da hazır bulundu.

"AYNI İSTİKRARI A MİLLİ TAKIM İÇİN BEKLİYORUZ"

Söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ilk olarak geçen hafta yolları ayırdıkları Alman teknik adam Stefan Kuntz'a teşekkür etti. İtalyan teknik adama hoş geldin diyen Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Montella'nın futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Genç, disiplinli ve parlak bir geleceği olan futbol adamı. Biliyorsunuz ülkemizde de Adana Demirspor'un teknik direktörü olarak başarıyla görev yaptı. Hem teknik adamlık başarısıyla hem de saha dışındaki tutumuyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Şimdi aynı istikrarını A Milli Takımımız için göstermesini bekliyoruz.

A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevi son derece saygın, anlamlı ve önemli bir görev. Bugüne kadar milli takımlarımıza emek vermiş tüm teknik adamları da saygıyla anıyorum. Hayatta olmayanlara da Allah'tan rahmet diliyorum."

ÖNCELİĞİMİZ 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa'nın en genç milli takımı olduğunu ve öncelikle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini dile getiren Büyükekşi, "Ama hedefimiz bununla sınırlı değil. Önümüzde üç önemli maçımız var. Bu üç maçtan gerekli puanları alıp milli takımımızın, Avrupa'da en çok Türk'ün yaşadığı Almanya'da olmasını istiyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımızın milli takımımıza nasıl hasretle sahip çıktığını biliyoruz" açıklamasını yaptı.

A Milliler Montella'ya emanet! 3 yıllık imzayı attı: Bu formayı giymek hediye değil, prestij...

"BU FORMAYI GİYMEK HEDİYE DEĞİL PRESTİJDİR"

Türkiye'de çalıştığı için mutlu olduğunu söyleyen Vincenzo Montella, "Bu görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. Genç bir takıma sahibiz, bildiğim bir takıma sahibiz. Bütün halka bu mutluluğu futbol sayesinde yaşatmak istiyorum. Bu gururlu duyguları, herkesin hissettiği milli duyguları sahada futbolumuzla herkese geçirmek istiyoruz" dedi.

"Çok önemli bir görev, önemli bir sorumluluk farkındayım" diyen Montella, "Biz de bunun için buradayız. 2 yıldır Türkiye’deyim. Duyguları, kültürü çok iyi anlıyorum. Bu yaşadığım duygular, benim küçükken yaşadığım duygularla benzer. İtalya'nın güneyinde Napoli çevresinde büyüdüm, doğdum. Bana her zaman çocukluğumu hatırlatıyor. Bunu yaşatacağız.

Benim için kritik edenler olacak, her kararımı eleştirenler de olacak. Büyük bir sorumluğum var. Kendi kararlarımla sahaya iyisini yansıtmaya çalışacağım. Bir futbol kulübünü temsil etmiyorum. Her şeyi analiz ederken, kendi futbol görüşümle en iyisini yapmaya çalışacağız. Takım ruhu bizim için çok önemli. Bunu sahada yansıtmamız lazım. Burada aile olmamız lazım. Futbolcuların, milli takım formasıyla daha fazlasını yansıtmaları lazım. Biz de bunu sağlamak için çalışacağız.

Bu formayı giymek hediye değil, çok büyük bir prestijdir. Benim ve oyuncularım için böyle olacak. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz. Çok önemli bir görevimiz ve sorumluluğımuz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...