Arjantin basını duyurdu: Lionel Messi Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arjantin basını duyurdu: Lionel Messi Türkiye'ye geliyor

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in Türkiye ile Gaziantep'te dostluk maçı yapacağı iddia edildi. Daha önce Türkiye'ye hiç gelmeyen Lionel Messi'nin kariyerinde bir ilk yaşayacağı öğrenildi.

Dünya futbolunun 1 numarası olarak gösterilen Lionel Messi, hayatında ilk kez Türkiye'ye gelebilir. 2022 Dünya Kupası  şampiyonu Arjantin'in A Milli Takım ile Gaziantep'te dostluk maçı oynayacağı iddia edildi. NTV Spor'un haberine göre; bu konuda yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.  Gaziantep'te oynanması düşünülen maçın tüm geliri depremzedeler için kullanılacak.

Arjantin basını duyurdu: Lionel Messi Türkiye'ye geliyor

MESSİ İLK KEZ TÜRKİYE'DE

PSG'de forma giyen ve sezon sonu Barcelona'ya dönmesi beklenen Lionel Messi, futbol hayatı boyunca Türkiye'ye hiç gelememişti. Türkiye ile yapılması beklenen dostluk maçında Arjantin formasıyla Gaziantep'e geleceği konuşulan Messi, bir ilk yaşayacak.

Sporseverleri heyecanlandıran karşılaşma hakkında konuşan TBMM Latin Amerikan ve Karayipler Parlamentosu (PARLATİNO) Türk Delegasyonu Başkanı Ali Şahin, Twitter hesabından açıklama yaparak Arjantin'in eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Julio Cobos'a Türkiye'deki depremzedeler yarına dostluk maçı önerdiğini söyledi.

Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığının da bilgisi dahilinde, Arjantin Buenos Aires Büyükelçiliği aracılığı ile maç önerisinin Arjantin Futbol Federasyonuna iletildiğini kaydeden Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığının da Arjantin Spor Bakanlığına bu yönde bir mektup yazacağını aktardı. Öte yandan Arjantin basınında da Türkiye ile maç oynanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Arjantin basını duyurdu: Lionel Messi Türkiye'ye geliyor

MESSİ DEPREMZEDELERİ UNUTMAMIŞTI

Türkiye'de 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplam 11 ili etkisi altına alan deprem sonrası paylaşım yapan Lionel Messi, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen binlerce çocuk ve aileleri için çok üzücü günler yaşıyoruz. Kalbim onlarla birlikte. UNICEF en başından beri çocukları korumak için bölgede çalışıyor. Yardımlarınız çok değerli" ifadelerini kullanarak çağrıda bulunmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...