Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları İstanbul'a döndü! Mehmet Akif Üstündağ yeni hedefli açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Şampiyon olan Filenin Sultanları bugün İstanbul'a döndü. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Almadığımız bir kupa kaldı. İnşallah olimpiyatta şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'a döndü.

Belçika'da düzenlenen turnuvada Avrupa'nın zirvesine çıkan Filenin Sultanları, İstanbul Havalimanı'nda yoğun sevgiyle karşılandı.

Şampiyonluğu yorumlayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Ülke tarihinde bir ilki yaşadık. Çok mutluyuz. Bu ülkeye güzel şeyler yaşattıysak ne mutlu bize. Almadığımız bir kupa kaldı. İnşallah olimpiyatta şampiyon olacağız. Bizi yalnız bırakmayan tüm taraftarlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları İstanbul'a döndü! Mehmet Akif Üstündağ yeni hedefli açıkladı

EDA ERDEM:İLK GÜNDEN BERİ İNANDIK

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, "Tarih yazan ekibin parçası olduğum için çok mutluyum. İlk günden beri inandık. İyi çalıştık ve sahaya bunu yansıttığımız zaman neler olabileceğini gösterdik. Herkese destekleri için teşekkür ediyoruz. Bizi desteklemeye devam etsinler." dedi.

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları İstanbul'a döndü! Mehmet Akif Üstündağ yeni hedefli açıkladı

AVRUPA ŞAMPİYONU'NA SU'LU KARŞILAMA

Filenin Sultanları, İstanbul Havalimanı'nda su selamı ile karşılandı.

"Su Selamı" olarak bilinen su takı, gazileri, devlet adamlarını ve yeni havayolu hizmetini onurlandıran çok özel bir havaalanı geleneğidir. Ortalama 2 dakika süren saygı, şeref ve şükranın göstergesi bir seremonidir.

FİLENİN SULTANLARI AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa'nın zirvesine çıktı.

Almanya'da oynadığı C Grubu'nda sırasıyla İsveç'i 3-0, Azerbaycan'ı 3-0, Çekya'yı 3-1, Yunanistan'ı 3-0 ve Almanya'yı 3-0 yenerek adını son 16 turuna yazdıran "Filenin Sultanları", bu turda ise ev sahibi Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde Polonya'yı da set vermeden mağlup eden ve 7'de 7 yapan milli takım, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8'inci maçında yarı finalde İtalya'ya rakip oldu.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.

Rakibini 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Milli takımın Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 de bronz madalyası bulunuyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...