Basel deplasmanı Trabzonspor için çok önemli: Ülke meselesi

- Güncelleme:
Basel deplasmanı Trabzonspor için çok önemli: Ülke meselesi

SPOR Haberleri

İlk maçı 1-0 kazanan temsilcimiz rakibini elerse ülke sıralamasında 12. sıramız garanti altına alınacak. Devamında 4 takımla ilk 10’u zorlayacağız

Geçtiğimiz perşembe gecesi UEFA Konferans Ligi Play-off turunda bir maçtan daha öte bir sınav vermiştik. Depremin acılarını az da olsa sarmak adına birlik beraberlik örneği gösterdiğimiz mücadeleyi 1-0 kazanıp perşembe günü İsviçre’de oynanacak rövanş öncesi avantaj elde etmiştik. Ülke puanına da katkı veren Trabzonspor’un rakibini elemesi turdan daha büyük anlamlar ifade edecek. Ülke puanı sıralamasında bir altımızda bulunan İsviçre’nin tek takımı da elenecek ve bu durumda 12. sıramız garanti altına alınacak.

4 TAKIMLA YOLA DEVAM

11. Sırbistan ile aramızdaki puan farkı 875’e inerken Trabzonspor’un yola devam etmesi durumunda Avrupa’daki takım sayımız 4 olacak. Hedef de tabii ki UEFA sıralamasında Türkiye olarak ilk 10’a girmek. Eğer ilk 10’a girersek 2023-24 sezonu Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak. 11. olursak yine Devler Ligi’ne gitme ihtimalimiz var. O nedenle teknik direktör Abdullah Avcı, sadece kendileri için değil aynı zamanda Türk futbolunun geleceği açısından da maçın önemine vurgu yapıyor.

TEŞEKKÜRLER

2017-2021 yılları arasında Trabzonspor forması giyen Portekizli futbolcu Joao Pereira ve eşi Natacha Esmail deprem bölgesine yardım göndermek için harekete geçti. Pereira çifti Türkiye’deki yakınları aracılığıyla deprem bölgesine gıda ve bebek bezi olmak üzere birçok ürün gönderdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...