Beşiktaş Avrupa şansını zora soktu

- Güncelleme:
Beşiktaş Avrupa şansını zora soktu

Spor Haberleri

Ligin zirvesiyle fark yediyken üç maçta iki katına çıktı. Bu sezon Avrupa’da olmayan siyah beyazlılar önümüzdeki sezon da Avrupa kupalarına katılma şansını zora soktu. Kartal âdeta hedefsiz kaldı...

MURAD TAMER'İN HABERİ - Şenol Güneş’in teknik direktörlüğe gelmesinden sonra oynadığı ilk 8 maçta, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Beşiktaş, son 3 maçtan galibiyet çıkaramayınca liderden 14 puan geriye düştü ve bir anlamda sezonu kapatmanın eşiğine geldi.

Üç maç öncesine kadar beş maçlık galibiyet serisi yakalayan ve lider Galatasaray’ın 7 puan gerisinde olan Beşiktaş, son maçlardaki kötü performansıyla şampiyonluk şansını artık Kafdağı’nın ardına attı. Ziraat Türkiye Kupası’ndan son 16 turunda elenen Beşiktaş, ligde de bir maç fazlasıyla Başakşehir ile aynı puanda ve üçüncü sırada yer alıyor.

AVRUPA TEHLİKEDE

Şenol Güneş’in öğrencileri kalan haftalarda Avrupa kupalarına katılmak için uğraşacak. Geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığının ardından ligi altıncı sırada bitiren ve Avrupa kupalarına katılma şansını elde edemeyen Beşiktaş, önümüzdeki sezon da benzer bir durumu yaşayabilir. UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılmak için ligi mutlaka ilk üçte bitirmesi gereken siyah beyazlılar, bunu başaramazsa ilk iki sıradaki takımın kupayı kazanmasını bekleyip ligi de en az dördüncü sırada tamamlamaya çalışacak. Yeni transferlerin de takıma katılmasıyla Güneş ve talebeleri Avrupa hedefini kovalayacak. 

İKİ İSİM YOLCU

Şampiyonluk şansı neredeyse kalmayan Beşiktaş’ta iki isim sezon sonunda kesin olarak gönderilecek. Teknik direktör Şenol Güneş’in son maçta kadroya almadığı N’Koudou ile mecburiyetten oynattığı Dele Alli’ye artık şans vermeyi düşünmediği öğrenildi.

SEMİH UMUT VERDİ

Antalyaspor maçında bırakılan iki puan moralleri çok bozarken, Semih Kılıçsoy’un performansı teselli oldu. 17 yaşındaki futbolcun, oyun görüşü, fiziği ve kendine güveniyle gelecekte büyük bir yıldız olacağının sinyallerini verdi. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...