Cristiano Ronaldo Müslüman mı oluyor? Portekizli yıldız penaltı öncesi besmele çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... Portekiz'in Slovakya'yı 3-2 yendiği mücadelede penaltıdan gol atan Cristiano Ronaldo'nun atış öncesi söyledikleri sporseverlerin dikkatini çekti. Dünyaca ünlü yıldız, 2 kez bismillah dedi.

Portekiz EURO 2024 Elemeleri J Grubu’nda evinde Slovakya'yı 3-2 devirdi.

18. dakikada Gonçalo Ramos’un golüyle öne geçen Portekiz’de ikinci golü penaltıdan Cristiano Ronaldo attı.38 yaşındaki yıldız futbolcunun penaltı öncesi “Bismillah, Bismillah” dediği anlar kameralara takıldı.

BİSMİLLAH NE DEMEK?

Besmele Bismillahirrahmanirrahim demektir. Besmele genel olarak ayet kabul edilir. Günlük yaşamda birçok kişi besmeleyi “Bismillah” şeklinde kısaltarak kullanıyor. Bismillah ise “Allah’ın adıyla” demektir. Bir işe başlarken Besmele çekmek kişide kulluk bilinci oluşturur. Müslüman olan bir kulun besmele çekmesi yaptığı işin sadece Allah rızası için yaptığını belirtir.

Aynı zamanda besmele içerisinde Allah’ın 99 isminden iki tanesi olan Rahim ve Rahman isimlerini bulundurmasıdır. Besmele çeken bir kişi Allah’ın sonsuz merhametini ve rahmetini bilen ve tüm hayatını buna göre şekillendiren biri olduğunu ilan eder.

RONALDO DAHA ÖNCE SECDE ETMİŞTİ

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...