Djiku neden Fenerbahçe'yi seçtiğini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Djiku neden Fenerbahçe'yi seçtiğini açıkladı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kjaer, Kim ve Arda örneklerini veren Alexander Djiku “Yolu Fenerbahçe’den geçen oyuncuların daha büyük kulüplerde yer almasından etkilendim. İyi bir takım kuruldu” itirafında bulundu.

Alexander Djiku, transfer sürecinde Fenerbahçe’yi seçmesinin sebeplerini açıkladı. Foot Mercato’ya konuşan 29 yaşındaki Ganalı stoper, sarı lacivertlilerin sunduğu projenin kendisini heyecanlandırdığını söylerken “Dzeko, Tadic, Fred ve Livakovic gibi harika isimlerle sözleşme imzalayarak bize ultra rekabetçi bir takım oluşturmak istediklerini anlattılar” ifadesinde bulundu. Yolu Fenerbahçe’den geçen oyuncuların daha büyük kulüplere transferine de vurgu yapan Djiku “Kim, Arda ve Kjaer’i örnek gösterebilirim” derken “Benim kariyerim için de doğru bir sıçrama olacak” açıklaması yaptı.

TÜRKİYE'Yİ YAŞAMAK GEREK

Fenerbahçe’den Avrupa’nın büyük bir takımına gitme motivasyonunu koruyan Alexander Djiku, Türkiye’deki futbol ortamına da övgü yağdırdı. “Kariyerim boyunca harika atmosferlerde oynadım ancak burası gerçekten bir adım önde” diyen Ganalı “Gerçekten inanılmaz bir coşku var. Bunu anlamak için deneyimlemeniz gerekir. Başta Fenerbahçe olmak üzere her yerde çok sayıda taraftar var” şeklinde konuştu. Djiku, Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en çok taraftarına sahip olan takımı olduğunun da altını çizdi. Bedelsiz olarak gelen Ganalı, sarı lacivertlilerdeki performansıyla piyasasını yükseltmiş durumda.

TRANSFER YASAĞI

Fenerbahçe’deki performanslarıyla Avrupa devlerinin radarına giren oyuncuların kafasının karışmasını istemeyen İsmail Kartal transfer kapısını kapadı. Oyuncularla bir konuşma yapan Kartal “Ben hepinizin performansından memnunum. Sezonu birlikte bitireceğiz. Sadece sahaya odaklanın” diyerek oyuncuların transferi unutmasını istedi.

MİLLÎ ARA İLAÇ OLDU

Sakatlıklarla boğuşan F.Bahçe, millî arada yara sardı. Sağlıklarına kavuşan Joshua King, Cengiz Ünder ve Emre Mor bu süreçte fizik ve kondisyon eksiklerini gidererek tam anlamıyla hazır hâle geldi. Djiku, Fred ve Mert Hakan da Sivasspor maçına hazır olacak, Serdar Aziz gelecek hafta takıma katılacak. Tek eksik ocakta dönüş yapacak olan Becao.

SAKATLIĞI BİTMİYOR

Tecrübeli stoper Serdar Aziz, son üç sezonda futbolundan çok sakatlıklarıyla gündemde. Bu sezon 12 maçı sakatlık sebebiyle kaçıran 33 yaşındaki savunmacı, F.Bahçe’deki 4,5 sezonun neredeyse yarısını sakat geçirdi. Toplam 234 maçın 123’ünde forma giyen Serdar, sakatlık gerekçesiyle 48 maç kaçırdı. Hoca tercihi, ceza ve hazır olmaması sebepleriyle de 11 maçta forma giyemedi.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...