Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye ağır gönderme! Şike olayı yeniden patlak verdi: ‘Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor’

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye ağır gönderme! Şike olayı yeniden patlak verdi: ‘Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor’

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika Galatasaray haberleri: Süper Lig’de Fenerbahçe ile kıyasıya şampiyonluk yarışı veren Galatasaray’da ipler iyice gerildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, düzenlediği basın toplantısında hem transferler hem de sponsorluk anlaşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’ye şike göndermesi yapan Başkan Özbek, açtı ağzını yumdu gözünü. Özbek, Galatasaray'ın bir koalisyona karşı savaştığını bildirdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, düzenlenen sponsorluk anlaşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. TFF’nin artık istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Özbek, ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye ağır göndermelerde bulundu. Şike olaylarına değinen Başkan Özbek, Galatasaray'ın bir koalisyona karşı savaştığını ifade etti. 

“50 MİLYON EUROLUK HEDEFİMİZİ GEÇTİK” 

Başkan Dursun Özbek açıklamalarında şunları söyledi: 

"Bizden önce ligde istenen başarı gelmemişti. Biz böyle bir takımı devraldık, ilk senemizde şampiyon olduk. Sponsorluklar da başarılarla birlikte paralel gidiyor. Geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz sponsorluk geliriyle bu sezonki çok farklı. Sponsorluk gelirimizde Galatasaray tarihindeki en büyük seviyeye ulaştık. 50 milyon euroluk hedefimizi de geçmiş bulunuyoruz.

Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye ağır gönderme! Şike olayı yeniden patlak verdi: ‘Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor’ - 1. Resim

YAYIN İHALELERİNDE SON DURUM NE?

Naklen yayın gelirleri maalesef çok alt seviyede kaldı. 500 milyon dolarla yapılan anlaşma bugün 80 milyon dolar seviyesine kadar inmişti. Yeni yayın ihalesinde de rakamlar çok yüksek değil. Dolayısıyla sizin faaliyet dışında da bazı gelirlere ihtiyacınız var. Galatasaray bu konuda büyük başarı elde etmiştir.

TFF’YE İSTİFA ÇAĞRISI 

Biz yeni seçilmiş federasyonun desteklenmesi gerektiğini ifade etmiştik. Öyle bir dönemde bu ifadeyi kullandım ki zaten Kulüpler Birliği üyelerinin büyük çoğunluğu devam edilmesini istemiyordu. Son zamanda olaylar öyle bir seviyeye geldi ki bize göre bu federasyonun bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine vardık.

Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek isimlerin gelmesini talep ettik. Bunun da arkasındayız. VAR sisteminin Türk futboluna gelmesiyle beraber bazı tartışmaları bitirmesi hedefleniyordu. Bunda büyük ölçüde başarılı oldu ama hala VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını kastetmiyorum. Diğer maçlarda da büyük hatalar olduğu kanaatindeyim.

Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye ağır gönderme! Şike olayı yeniden patlak verdi: ‘Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor’ - 2. Resim

Daha önceki bildirimizde de biz artık bir yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Çünkü bu spekülasyonlar artık öyle seviyeye geldi ki hiçbir kulüp memnun değil. Onun için bu tartışmaların daha da büyümesini engellemek lazım. Bunun için de yenilenmeye ihtiyaç var.”

FENERBAHÇE’YE ŞİKE GÖNDERMESİ 

Öte yandan Türkiye Gazetesi çalışanı Ferhat Kızıltaş'ın sorusuna cevap veren Başkan Özbek, Fenerbahçe’ye ağır şike göndermesinde bulundu. Özbek açıklamalarında şunları söyledi:

“Hacivat ile Karagöz gibi oyun sergileniyor. Perdeye her gün birisi çıkıyor, gerçek dışı konularla ilgili Galatasaray'a bir şey söylüyorlar, söylüyorlar ve aşağıya iniyorlar. Biz de benzer şeyleri söyleriz. Ancak tuzağa düşmemek lazım. Rakip takımın söylemleri, başkanları proje... Bu sözlerimi sürdürüyorum. Cinayet mahallini önce katil gelir. Google'a girin, bu sözlerime bakın. Google'da ananası, teşvik, şike, halı sahada dostluk maçları yazın, bakın karşınıza ne çıkıyor! Bunlar yokmuş gibi, sanki ben yapmışım gibi adamlar çıkıp Karagöz ile Hacivat gibi bir şeyler söylüyor. Onlara bir ağabey tavsiyesi, boşuna uğraşmayın, içinde bulunduğunuz ateş üfleyerek sönmez. Bunu kafanıza yazın.”

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...