Fenerbahçe - Maribor maçına doğru... İsmail Kartal: Tete transfer listemizde hiçbir zaman yoktu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray'la anlaşma aşamasında olan Brezilyalı futbolcu Tete'nin Fenerbahçe'nin transfer listesinde olmadığını söyledi. Maribor maçının basın toplantısında konuşan Kartal, takımdan ayrılacak isimlerle ilgili de bilgi verdi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında yarın Slovenya ekibi Maribor’u konuk edecek. Maç öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"MARİBOR ZİMBRU'DAN DAHA İYİ TAKIM"

Sözlerine yarın oynanacak maçla ilgili görüşlerini aktararak başlayan Kartal, “Maribor, Zimbru takımına göre daha futbol oynamaya çalışan, maçı sonuna kadar bırakmayan, mücadeleci bir takım. Son maçta da 3-1 geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmayan bir takım. Liglerinde namağlup bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Takım olarak her geçen gün daha fazla çalışarak, daha fazla oyun sistemimizi anlayarak oynamaya çalışıyoruz. Daha güçlü bir oyunla rakiplerimize karşı daha iyi sonuçlar alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Yarın da avantajlı skor elde etmek istiyoruz. İşimizin kolay olmadığını, saha içinde daha gayretli olup, mücadele ederek iyi sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

"TRANSFER ÇALIMI" POLEMİKLERİ

Transfer döneminde bir oyuncunun iki ezeli takım arasındaki yarışla ilgili görüşlerini paylaşan sarı-lacivertlilerin teknik direktörü, “Ben rakibim istiyor diye hiçbir zaman bir oyuncuyu transfer ettirmem. ‘Çalım atıldı’ ifadelerini doğru bulmuyorum, en doğru çalım sahada atılır. Bu işin ekonomik boyutu var, bunlar Türkiye şartlarında çok yüksek rakamlar. Bu sezon farklı bir durumla karşı karşıyayız. Suudi Arabistan gerçeği var; hangi oyuncuya gitseniz, oradan farklı teklif aldığı için tüm kulüpler zorlanıyor. Bize katkı sağlayacak, Fenerbahçe kalitesini ortaya çıkaracak oyuncuların peşindeyiz” diye konuştu.

TETE AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde sarı-lacivertlilerin Tete ile ilgili açıklama yapması ve daha sonra Galatasaray ile anılması ile ilgili Kartal, “Tete transfer listemizde hiçbir zaman yoktu. Yüzlerce oyuncu gibi bize de teklif edildi. Taktik ve sistemimize uymadığı için uygun bulmadım. Yönetimimiz açısından da bonservis durumu olduğu için gündemimize gelmedi” dedi.

Fenerbahçe -  Maribor maçına doğru... İsmail Kartal: Tete transfer listemizde hiçbir zaman yoktu

OKAN BURUK'UN SÖZLERİ

İsmail Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçı sonrası basın toplantısında ‘Fenerbahçe maçını hatırlattı’ ifadelerine şöyle yanıt verdi:

“Bunlar küçük söylemler. Türk takımlarının Avrupa arenasında birbirlerini desteklemesi lazım. Hedefimiz ülke puanını yükseltmek. Avrupa kupalarında mücadele eden tüm takımları destekliyoruz.”

TAKIMDAN AYRILACAK İSİMLER

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü, takımdan ayrılacak isimlerle ilgili bilgi vererek, “Willian Arao, Gustavo Henrique ve gelecek oyunculara göre 1-2 isimle daha yollarımız ayrılabilir” diyerek sözlerini noktaladı. (İHA)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...