Fenerbahçe rekor kırarak liderliğini sürdürdü! Sarı-Lacivertliler'in tarihinde bir ilk...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fenerbahçe rekor kırarak liderliğini sürdürdü! Sarı-Lacivertliler'in tarihinde bir ilk...

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fenerbahçe tarihinde ilk kez bir lig sezonuna üst üste 9 maç kazanarak başladı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde bu sezon çıktığı 17. maçı da kazanan Sarı-Lacivertliler rekor kırarak liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'in 9. haftasında Hatayspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, rekor kırarak liderliğini sürdürdü.

Ligdeki 9. maçını da galibiyetle tamamlayan teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, tarihinde ilk defa bir lig sezonuna üst üste 9 maç kazanarak başlamış oldu. Sarı-Lacivertliler daha önce 2009-2010 yılında Christoph Daum yönetiminde 8'de 8 yapmış ve 9. maçta Gaziantepspor'a yenilmişti.

Fenerbahçe ayrıca Hatayspor galibiyetiyle maç eksikliğiyle kaybettiği liderliği tekrar Galatasaray'dan aldı.

SZYMANSKİ GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe'nin Polonyalı orta sahası Sebastian Szymanski, skor katkısını Hatayspor karşısında da sürdürdü. Sezon başında katıldığı sarı-lacivertlilerde hücumda gösterdiği performansla beğeni toplayan 24 yaşındaki oyuncu, Hatayspor maçıyla ligde ilk 11'de 8. mücadelesine çıktı.

Maçın 7. dakikasında takımının ilk golüne imza atan Szymanski, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı. Fenerbahçe formasıyla bu sezon Avrupa'da da rakip fileleri 3 kez sarsan Szymanski, toplamda 9. kez gol sevinci yaşadı.

DZEKO'DA 6 FARKLI TAKIMA 7 GOL

Fenerbahçe'nin tecrübeli santrforu Edin Dzeko, ligdeki gollerine devam etti. Bu sezon takımının Süper Lig'de çıktığı tüm maçlara ilk 11'de başlayan Bosna Hersekli oyuncu, 39. dakikada bulduğu golle ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı.

Öte yandan Dzeko, bu 7 golü 6 farklı takıma karşı kaydetti. Tecrübeli oyuncu 2 de asist yaptı.

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1716132601549729894

OSAYİ ŞİMDİDEN 2 GOLE ULAŞTI

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel, bu sezon hücum yollarında önemli katkı sağladı. Sarı-lacivertlilere 2020-2021 sezonunun devre arasında katılan Nijeryalı oyuncu, söz konusu sezonda sadece 1 gol atabilmişti. 2021-2022 sezonunu da 1 golle kapatan 25 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon ise skor katkısı sağlayamamıştı.

Ligde bu sezon geride kalan süreçte 6. maçına çıkan Osayi-Samuel, daha şimdiden 2. golüne ulaştı.

MKE Ankaragücü deplasmanında takımına galibiyeti getiren tek golü kaydeden sağ bek oyuncusu, Hatayspor karşısında da takımının 2. golüne imza attı.

Fenerbahçe rekor kırarak liderliğini sürdürdü! Sarı-Lacivertliler'in tarihinde bir ilk...

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, gollerini sürdürdü.

KALECİ LİVAKOVİC SAKATLIK YAŞADI

Sezona çok etkili bir başlangıç yapan 28 yaşındaki oyuncu, ligde 6. kez ilk 11'de forma giyerken, 4. golünü attı. Söz konusu maçlarda 3 de gol pası bulunan İrfan Can, Avrupa'da da rakip fileleri 4 kez havalandırdı ve toplamda 8 gole ulaştı.

Fenerbahçe'nin Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic, maç içinde sakatlık yaşadı. Hatayspor'un 55. dakikada Faouzi Ghoulam ile kaydettiği frikik golünde kale direğine sağ ayağını vuran deneyimli kaleci, bir süre yerden kalkamadı.

Yaklaşık 4 dakika kadar tedavi edilen Livakovic, ardından oyuna devam etti.

CENGİZ ÜNDER GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Cengiz Ünder, 6 maç sonra sarı-lacivertli formayı giydi.

Antalyaspor ile ligde oynanan müsabakanın henüz başında sakatlanan ve ligde 4 Avrupa'da ise 2 olmak üzere toplam 6 maçta kadroda yer alamayan 26 yaşındaki oyuncu, maçın 87. dakikasında Dusan Tadic'in yerine oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe rekor kırarak liderliğini sürdürdü! Sarı-Lacivertliler'in tarihinde bir ilk...

Maç sonu Batshuayi'nin minik kızı da kutlamaya katıldı.

İSMAİL KARTAL'A SEVGİ SELİ

Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör İsmail Kartal'a sevgi gösterisinde bulundu. İlk yarıdaki etkili oyun nedeniyle coşkusu artan taraftarlar, 44. dakikada "Oley oley İsmail Kartal, Fenerbahçe çocuğu İsmail Kartal" tezahüratı yaptı.

Deneyimli teknik adam da taraftarlara alkışlarla karşılık verdi.

Öte yandan, Fenerbahçe, Süper Lig'de 4 maç sonra kalesini gole kapatamadı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...