Fenerbahçe yıllık 2 milyon euro verdi, Alperen Şengün Beşiktaş'ı bırakmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fenerbahçe yıllık 2 milyon euro verdi, Alperen Şengün Beşiktaş'ı bırakmadı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

NBA'i sallayan Türk Alperen Şengün, Beşiktaş' forması giydiği sezon Fenerbahçe Beko'nun kendisine dev bir teklifle geldiğini ancak bu rakamı NBA için geri çevirdiğini açıkladı.

Houston Rockets'taki 2. sezonunda NBA'i sallayan milli basketbolcu Alperen Şengün, Fenerbahçe Beko'dan aldığı teklifi açıkladı.

LA Clippers'ın All-Star forveti Paul George'un podcast yayınına katılan Şengün, "Fenerbahçe bana büyük bir para önerdi. 2 milyon euro civarı para teklif etti. Kabul etmedim. Draft olacağım ve NBA'e gideceğim dedim..." dedi.

THUNDER'DA NEDEN KALMADI?

2021 NBA Draft'ında Oklahoma City Thunder tarafından seçilen Alperen, kısa süre sonra Rockets'a takalanmıştı. Yıldız uzun o süreci şöyle anlattı:

"Aslında Draft'ta Thunder'a gitmek istememiştim. Onlarla hayatımdaki en kötü antrenmanlardan birini yaptım, çok zordu. Bana oranın çok sıkıcı olduğunu da söylemişlerdi. Rockets'a takas olacağımı öğrendiğimde mutlu oldum. Çünkü orada yapabileceğim şeyler olduğunu söylediler. Houston'da Türkler olduğu için de şanslıydım." dedi.

Fenerbahçe yıllık 2 milyon euro verdi, Alperen Şengün Beşiktaş'ı bırakmadı

NİKOLA JOKİC SÖZLERİ

NBA yıldızı Nikola Jokic'le yaşadıkları hakkında da konuşan Milli yıldız, "Jokic, pek sosyal medyada takılan biri değil. Sadece ailesine ve basketbola değer veriyor. Harika biri, aynı zamanda Avrupalı. Avrupalı oyuncular burada birbirine çok yakın. Onun hakkında söylediklerimi gördüğüne eminim. Her maçtan sonra yanıma gelip 'harika iş çıkardın, böyle devam et' gibi konuşmalar yapıyor. Bu benim için harika. Onun gibi oynamaya çalışıyorum diyemem, tarzlarımız benziyor." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'NİN DEV TEKLİFİ

NBA'e gitmeden önce Fenerbahçe'den aldığı teklifi de duyuran Alperen, "Beşiktaş'ta oynarken, Fenerbahçe bana çok para teklif etti. 2 milyon euro civarı bir teklif... Beşiktaş'tan o kadar kazanmıyordum. Ama kabul etseydim işler benim için daha zor olacaktı. Çünkü sözleşmeye NBA'e gitmem durumunda 3 milyon euro civarında bir buyout maddesi ekleniyordu ve bu bence mantıksız bir prosedür.

Çünkü bir sene oynayacağım için zaten para kazanacaklar ve gitmeme de izin vermeyebilirlerdi. Ben de Beşiktaş'ta kalıp 30-35 dakika oynayacağımı söyledim ve reddettim. Türkiye'de bir Türk oyuncuysanız size çok değer vermiyorlar. Hep Avrupalı veya ABD'li oyuncuları destekliyorlar. Ben 'NBA'e gideceğim, orada oynamasam bile dilimi ve fiziğimi geliştireceğim' dedim. Kimseyi dinlemedim." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...