FIFA Başkanı Infantino'dan ırkçılığa karşı sert tepki! 'Kabuk edilemez'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
FIFA Başkanı Infantino'dan ırkçılığa karşı sert tepki! 'Kabuk edilemez'

Spor Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünya genelinde artan ve spora yayılan ırkçılık söylerine karşı önemli adımlar atan FIFA tarafından yeni bir açıklama geldi. FIFA Başkanı Gianni Infantino, taraftarları ırkçılık yaparak maçın tamamlanamamasına neden olan takıma "hükmen mağlubiyet cezası" verilmesi çağrısında bulundu.

Irkçılık söylemleri dünyanın her tarafına yayılmış durumda. Özellikle İngiltere ve İtalya'da dün futbolculara yönelik ırkçı söylemler nedeniyle FIFA'nın sosyal medya hesabından açıklama yapan Infantino, önemli açıklamalarda bulundu.

IRKÇILIĞA KARŞI SERT TEPKİ 

Irkçılık yapanlara dünya çapında stadyum yasağı ve cezai yaptırım uygulamasının zorunluluk olduğunu kaydeden Infantino, "Üç aşamalı sürecin yanı sıra (maç durdurulması, maçın yeniden durdurulması, maçın yarıda kalması) taraftarları ırkçılık yaparak maçın yarıda kalmasına neden olan takıma otomatik olarak hükmen mağlubiyet cezası verilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

“TAMAMEN İĞRENÇ VE KABUL EDİLEMEZ” 

Irkçılığa karşı daha sert önlemlerin alınmasını isteyen Infantino, "Cumartesi günü Udine ve Sheffield'de meydana gelen olaylar, tamamen iğrenç ve kesinlikle kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...