Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

FIFA'dan kulüplere 355 milyon dolarlık servet

FIFA'dan kulüplere 355 milyon dolarlık servet
Fotoğraf Başlığı FIFA'dan kulüplere 355 milyon dolarlik servet

FIFA, 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde yer alacak oyuncular için kulüplere ödeyeceği ücreti artırdı. Dünya Kupası Elemeleri'nde yer alacak oyuncular için kulüplere 355 milyon dolar para ödenecek.

Kaydet
a- | +A

FIFA, 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde yer alacak oyuncular için kulüplere 355 milyon dolar para ödeyecek.

FIFA'nın açıklamasında, FIFA ile Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) arasında Mart 2023'te imzalanan yenilenen mutabakat zaptı kapsamında, bazı Dünya Kupası organizasyonlarına oyuncu yollayan kulüpler için dağıtılan paranın ilk defa Dünya Kupası "elemeleri" için uygulanacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
Galatasaray
HABER

Galatasaray'da Victor Osimhen gelişmesi: O maçtan itibaren sahada olacak

"355 MİLYON DOLARI DAĞITILACAK"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Gianni Infantino, ​​​​​​​Kulüp Avantajları Programı'nın (FIFA Club Benefits Programme) çok sayıda kulübe ve oyuncuya destek verdiğini belirterek "Kulüplere oyuncularının serbest bırakılması için rekor düzeyde 355 milyon doları dağıtılacak ve bu, önümüzdeki yıl çığır açan ve küresel çapta kapsayıcı bir FIFA Dünya Kupası versiyonunu dört gözle beklerken Avrupa Kulüpler Birliği ve dünya çapındaki kulüplerle olan sağlam iş birliğimizi pekiştiriyor." ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Hakan Bilal Kutlualp kararını açıkladı: Başkan seçilirse Tedesco ile devam edecek mi? 
HABER

Hakan Bilal Kutlualp kararını açıkladı: Başkan seçilirse Tedesco ile devam edecek mi? 

YÜZDE 70'LİK ARTIŞ

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) başkanı Nasser Al Khelaifi ise kulüplerin milli takımların başarısında önemli rol oynadığını, uluslararası futbolun büyümesini ve gelişimini sağlamak amacıyla FIFA ve küresel futbol camiasıyla yakın çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla beklediklerini aktardı.

Kulüp Avantajları Programı kapsamında dağıtılacak tutar, 2022 Katar Dünya Kupası için kulüplere ödenen 209 milyon dolara kıyasla yaklaşık yüzde 70'lik artışa karşılık geliyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Diğer SPORLAR
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.