Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Galatasaray Kahramanmaraş’ta! 600 konteynerden sonra şimdi de 100 kalıcı konut yapılacak

Galatasaray Kahramanmaraş’ta! 600 konteynerden sonra şimdi de 100 kalıcı konut yapılacak
Fotoğraf Başlığı Galatasaray Kahramanmaras’ta! 600 konteynerden sonra simdi de 100 kalici konut yapilacak

Galatasaray, Kahramanmaraş’ta 100 kalıcı konut yapacak... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2. Başkan Metin Öztürk ve kulübün yöneticileri 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a gelerek, kulübün şehirde kurduğu 600 adet konteynerden oluşan kenti yerinde inceledi.

Kaydet
a- | +A

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, deprem bölgesi Kahramanmaraş’a gelerek, hayata geçirdikleri 600 konteynerden oluşan yaşam alanını yerinde inceleyerek yapmak istedikleri kalıcı konut projesi olduğunu açıkladı.

Özbek ve beraberindeki heyet, ilk ziyaretini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Başkan Hayrettin Güngör ile bir araya gelen Özbek, deprem sonrası şehirde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldı. Toplantı sonrası Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıklamalarda bulundu.

GALATASARAY KAHRAMANMARAŞ'TA HAZIRLIK MAÇI YAPACAK

Galatasaray’ın büyük bir camia ve sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Galatasaray Başkanı Özbek, şunları söyledi:

“Galatasaray olarak, bu yaraların sarılması için elimizden gelen her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bugünkü ziyaretimiz buradaki insanları görmek, buraları görmek içindi. İnsanlarımıza dokunmak, onları ziyaret etmek bizler için çok önemliydi. Bölgeyi ziyaretlerimiz sırasında gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gerekse büyükşehir belediye başkanımıza söz vermiştik ve kurulan ilk konteyner kentimizi valimize teslim edeceğiz. Bizim bunun dışında yapmak istediğimiz kalıcı konut projesi de var ve bu konu ile ilgili Sayın Özhaseki ile görüştüm. Bu minvalde kendilerinden yer istedik, bu konutların yapılması için.

Galatasaray Kahramanmaraş’ta! 600 konteynerden sonra şimdi de 100 kalıcı konut yapılacak
Başlık ResmiGalatasaray Kahramanmaraş’ta! 600 konteynerden sonra şimdi de 100 kalıcı konut yapılacak

Kahramanmaraş BŞB Başkanı Hayrettin Güngör

"ÖZBEKİSTAN'DAN GÖÇ ETTİK"

Bu konutların Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılması için bir mutabakatımız var. Bu bölgeye kişisel hassasiyetim de var o da şu, bizler Özbekistan’dan göç ettik, ilk konakladığı yer de Kahramanmaraş. Senelerdir Kahramanmaraş’a geldim, ticaretler yaptık ve dolayısı ile buraya duyduğum hassasiyet çok büyük. Biz spor kulüpleri, sporda yarıştığımız gibi iyilikte de yarışmamız lazım. Yeşil sahalardaki yarışlarımızı bu alanda da ortaya çıkartalım. Galatasaray’ın amacı iyilikte de şampiyon olması. Bunların kuvvetlenmesi, gündemden de düşmemesi lazım. Ben bütün kulüplerimizi deprem bölgesindeki takımlarımıza destek vermesi çağrısında da bulunuyorum. Gelecek yıl hem Kahramanmaraş’ta hazırlık maçı yapmak hem de sporcu desteği açısından destek vermeye hazırız."

Dursun Özbek, daha sonra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile bir araya geldi. Vali Coşkun, Galatasaray’ın Kavlaklı mahallesinde hayata geçirdiği 600 adet konteyner kentin depremzedeler açısından önemli bir faaliyet olduğunu dile getirdi.

Galatasaray Kahramanmaraş’ta! 600 konteynerden sonra şimdi de 100 kalıcı konut yapılacak
Başlık ResmiGalatasaray Kahramanmaraş’ta! 600 konteynerden sonra şimdi de 100 kalıcı konut yapılacak

BAKMADAN GEÇME
Dursun Özbek açıkladı; "Birlikte 1905" kampanyası başlatan Galatasaray deprem bölgesine 250 konut ve 10 okul yapacak
HABER

Dursun Özbek açıkladı; "Birlikte 1905" kampanyası başlatan Galatasaray deprem bölgesine 250 konut ve 10 okul yapacak

Dursun Özbek derbi sözü vermişti: Enkazdan 62
HABER

Dursun Özbek derbi sözü vermişti: Enkazdan 62'nci saatte kurtarılan Cihan Emir Parlak hayatını kaybetti

Galatasaray, depremde vefat eden gencin babasını ağırladı
HABER

Galatasaray, depremde vefat eden gencin babasını ağırladı

Okan Buruk
HABER

Okan Buruk'tan depremzedeler için manidar davranış: Galatasaray ve Inter'de giydiği formaları bağışladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.