Galatasaray transfer haberi: Aslan'dan Tete yoklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Galatasaray transfer haberi: Aslan'dan Tete yoklaması

SPOR Haberleri

Rashica için yüksek bonservis bedeli istenmesi üzerine alternatiflere bakan sarı kırmızılılar, boşta olan Tete için şartlarını sundu.

Galatasaray ile Fenerbahçe transferde bir defa daha rakip mi olacak? Wilfred Zaha konusunda tarihî rakibi Fenerbahçe’ye transfer çalımı atan sarı kırmızılılar şimdi de sarı lacivertlilere de önerilen Tete için nabız yokladı. Shakhtar Donetsk ile savaş sebebiyle yollarını ayıran ve bonservisi elinde olan sambacı için ilk ön görüşme gerçekleşti.

Normalde Tete sarı kırmızılı kulübün gündeminde yoktu. Ancak Milot Rashica için Norwich City’nin 7 milyon avrodan aşağı inmemesi Cimbom’u yeni arayışlara itti. Tete’nin menajeri de Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ın kapısını çaldı.

NE İSTEDİ, NE VERİLDİ?

23 yaşındaki oyuncunun menajeri Erden Timur’a şartlarını sundu. Sambacı 5 milyon avro yıllık ücret, 10 milyon avro imza parası, sonraki satıştan yüzde 30 pay ve 3 yıllık anlaşma talep etti. Sarı kırmızılılar ise  2 milyon avro yıllık ücret, 2 milyon avro bonus, 6 milyon avro imza parası (4 yıla yayılmış), sonraki satıştan yüzde 15 pay ve dört yıllık sözleşme karşılığını verdi.

Suudi Arabistan ve İtalya’dan da teklifler alan Tete düşünmek için süre istedi.

BONSERVİS PROBLEMİ ÇIKABİLİR

Shakhtar Donetsk’le Aralık 2023’te sözleşmesi sona erecek olan Tete, Ukrayna ekibiyle sözleşmesini tek taraflı feshetti. Transfer görüşmelerini yürütmek için İstanbul’da bulunan 23 yaşındaki oyuncu ile imza atılması durumunda Shakhtar’ın bonservis talebinde bulunabileceği ve bu talebin haklı görülebileceği endişesi var. Tete, 25 milyon avroluk piyasa değeriyle Ukrayna liginin en değerli futbolcusu konumunda.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...