İtalyan teknik direktör Andre Pirlo Sampdoria'yı Serie A'ya taşımaya çalışacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İtalyan teknik direktör Andre Pirlo Sampdoria'yı Serie A'ya taşımaya çalışacak

SPOR Haberleri

Serie A'da tutunamayarak Serie B'ye düşen Sampdoria'nın teknik direktörü Karagümrük'te başarılı bir sezon geçiren Andrea Pirlo oldu. İtalyan futbolunun köklü kulübü, takımın teknik direktörlüğüne Andrea Pirlo'nun getirildiği ve 44 yaşındaki çalıştırıcıyla 2 yıllık anlaşma imzalandığı açıkladı.

Teknik direktörlük kariyerine Juventus'ta başlayan ancak başarısız sezonun ardından sürpriz bir şekilde Karagümrük'ün başına geçen Andrea Pirlo, İtalya'ya geri döndü. 44 yaşındaki İtalyan çalıştırıcının yeni adresinin Lecce olacağı öne sürülmüştü ancak geçen sezon Serie A'ya veda eden Sampdoria'nın başına geçti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Serie B takımlarından Sampdoria, teknik direktörlüğe İtalyan çalıştırıcı Andrea Pirlo'yu getirdi. 2022-2023 sezonunda mücadele ettiği Serie A'da tutunamayarak Serie B'ye düşen Sampdoria, yeni sezon öncesi yeni teknik direktörünü buldu.

Sampdoria kulübü yaptığı yazılı açıklamada, takımın teknik direktörlüğüne Andrea Pirlo'nun getirildiği ve 44 yaşındaki çalıştırıcıyla 2 yıllık anlaşma imzalandığı bildirildi.

https://twitter.com/sampdoria/status/1673731861405728768

Pirlo, son olarak geçen sezon Türkiye'de Fatih Karagümrük'ü çalıştırmıştı. Andrea Pirlo, Türkiye'ye gelmeden önce futbolculuk döneminde formasını giydiği Juventus'un teknik direktörlüğünü yapmış ve bu sürede 1 İtalya Kupası, 1 de İtalya Süper Kupası kazanma başarısı göstermişti.

ADANA DEMİRSPOR'LA DA ANILDI

Teknik direktörlük kariyerine Juventus'ta başlayan ancak başarısız sezonun ardından sürpriz bir şekilde Karagümrük'ün başına geçen Andrea Pirlo, İstanbul ekibinin başında 31 maça çıktı ve 9 galibiyet, 11 beraberlik, 11 yenilgi alarak 38 puan topladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...