Kerem Aktürkoğlu'na Nobel ödülü! Halı Saha'dan geldi Şampiyonlar Ligi'nde zirveye kondu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kerem Aktürkoğlu'na Nobel ödülü! Halı Saha'dan geldi Şampiyonlar Ligi'nde zirveye kondu

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Galatasaray'ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun 6 sene içinde yaşadığı dönüşüm sporseverlerin dikkatini çekti. Futbol hayatını bitirme noktasından Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'a gol atma evresine gelen Kerem, hayat hikayesiyle futbola yeni bir bakış açışı getirdi.

FERHAT KIZILTAŞ - Dünya futbol tarihine geçen yüzlerce başarı hikayesine yeni bir sayfa daha eklendi.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz devi Manchester United'a gol atma başarısı gösteren Kerem Aktürkoğlu, ilk defa yer aldığı Şampiyonlar Ligi serüveninde ikinci golünü atmıştı.

Daha önce 3-2 elde edilen Manchester zaferinde Old Trafford çimlerinin tozunu atan Türk futbolcu, rakip ağları sarsarak Sir Alex Ferguson'un bile radarına girmişti.

Bu defa Premier Lig ekibini Ali Sami Yen çimlerinde yıkan 25 yaşındaki oyuncu, 3-3 berabere biten zorlu mücadelede Galatasaray'a 1 puanı kazandıran isim oldu.

Kerem Aktürkoğlu'na Nobel ödülü! Halı Saha'dan geldi Şampiyonlar Ligi'nde zirveye kondu

3 YILDA HAYATI DEĞİŞTİ

Hakim Ziyech'in asistini güzel bir golle sonuçlandıran Kerem Aktürkoğlu, 2012-2013'te Real Madrid formasıyla Manchester United'a iç ve dış sahada gol atan Cristiano Ronaldo'dan sonra aynı duyguyu yaşayan ikinci isim olmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi, Kerem'in harika vuruşuna kayıtsız kalmayarak 5. haftanın en güzel golü ödülünü 'Harry Potter' lakaplı Türk yıldıza verdi.

Kerem Aktürkoğlu'na Nobel ödülü! Halı Saha'dan geldi Şampiyonlar Ligi'nde zirveye kondu

RONALDO İLE YARIŞIYOR

2 Eylül 2020'de TFF 2. Lig ekibi 24 Erzincanspor'dan bedelsiz olarak Galatasaray'a transfer olan Kerem Aktürkoğlu, 3 yıl içinde Cristiano Ronaldo ile anketlerde yarışacak seviyeye ulaşarak hayallerinde yeni bir boyuta ulaştı.

EURO 2024 sosyal medya hesabı, F Grubu'nda yer alan Türkiye ve Portekiz'in en iyi isimlerini belirleyerek "F Grubu'nda hangisi daha çok etki yaratacak?" sorusunu ankete taşıdı. Dünya futbolunun en iyilerinden kabul edilen Cristiano Ronaldo'ya karşı A Milli Takım'dan Kerem Aktürkoğlu'na yer verildi.

Kerem Aktürkoğlu'na Nobel ödülü! Halı Saha'dan geldi Şampiyonlar Ligi'nde zirveye kondu

HALI SAHADAN GELDİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EN İYİSİ OLDU

Kerem Aktürkoğlu'nun muhteşem yükselişi sonrası sosyal medyada ortaya çıkan fotoğraflar sporseverleri hayrete düşürdü.

2017 yılında halı saha liglerinde top koşturan milli oyuncunun, 6 yıl içinde yaşadığı büyük değişim ödüllere layık gösterildi.

Başakşehir alt yapısında yaşadığı olaylar nedeniyle futbolu bırakma düşüncesinde olduğunu daha önce itiraf eden Kerem'in 2023'e uzanan yolculuğunda Şampiyonlar Ligi'nde haftanın golünü atan futbolcuya evrilmesi yeni bir soruyu gündeme getirdi: En iyilere verilen Nobel Ödülü, futbol için Kerem Aktürkoğlu'na da verilebilir miydi? 

2022-2023 Süper Lig sezonunda Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan Kerem Aktürkoğlu, 3 yıllık dönemine 144 resmi maç sığdırdı.

Kritik karşılaşmalarda aldığı rolle dikkat çeken Aktürkoğlu, 35 gol ve 37 asistlik performansıyla ön plana çıktı.

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN PORTRESİ

Türkiye Gazetesi İçerik Editörü Hazal Palavar, Kerem Aktükoğlu'nun hayat hikayesini anlattı.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...