Maçta ölüm tehlikesi atlatan Hollandalı golcü Bas Dost futbola ara verdi

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Maçta ölüm tehlikesi atlatan Hollandalı golcü Bas Dost futbola ara verdi

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

NEC Nijmegen'in tecrübeli santrforu Bas Dost, AZ Alkmaar maçında atlattığı hayati tehlikenin ardından futbola ara verdiğini açıkladı. 34 yaşındaki Hollandalı futbolcu "Bundan sonraki zamanımı ailemle geçireceğim. Umarım herkes buna saygı duyar" dedi.

AZ Alkmaar maçında kalp krizi geçiren NEC Nijmegen'in tecrübeli santrforu Bas Dost, futbola ara verdiğini açıkladı.

Bas Dost, sosyal medya paylaşımında "Çok sayıda test yaptırdım. Doktorlar, kalp kasımda iltihap olduğunu söylediler. Sahada başarılı bir şekilde hayata döndürüldüğüm için çok şanslıydım. Nijmegen ve AZ Almaar doktorlarına minnettarım. Testler önümüzdeki günlerde de devam edecek.

BİR ANDA YERE YIĞILDI

Bu durumdan tamamen kurtulmam için dinlenmem gerekecek. Bu dinlenme sonrası geleceğim hakkında daha fazla fikir sahibi olacağım. Şimdilik futbola ara veriyorum. Bundan sonraki zamanımı ailemle geçireceğim. Umarım herkes buna saygı duyar." ifadelerini kullandı.

Hollanda Ligi'nde NEC Nijmegen'in AZ Alkmaar'a konuk olduğu 10. hafta mücadelesinde tecrübeli golcü Bas Dost ölümden döndü. 90. dakikada yere yığılan 34 yaşındaki santrfora ilk müdahale sahada yapılırken Bas Dost'un bilincinin yerinde olduğunu açıkladı.

MAÇ TATİL EDİLDİ

11. dakikada gol atan, 34'te de asist yapan Bas Dost için sağlık ekipleri sahaya girdi. Yerde hareketsiz yatan futbolcunun mahremiyeti için perde çekildi. Kulüpten yapılan açıklamada Dost'un bilincinin yerinde olduğu ve karşılaşmanın ikinci bir duyuruya kadar tatil edildiği belirtildi.

https://twitter.com/necnijmegen/status/1720094195933982929

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...