Manchester United'ın Altay Bayındır tercihinin perde arkası! Dean Henderson ayrılıyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Manchester United'ın Altay Bayındır tercihinin perde arkası! Dean Henderson ayrılıyor...

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır'ın İngiliz devine transferinin nedeni belli oldu. 25 yaşındaki milli kalecinin Sarı-Lacivertliler'de istenmeyen adam ilan edilmesine rağmen Manchester United'a transfer olması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Premier League devinin Altay'a yatırım yapmasının sebebi ortaya çıktı.

Premier League devi Manchester United için iki gün önce sağlık kontrolünden geçen Fenerbahçe’nin milli kalecisi Altay Bayındır, dün akşam Kadıköy'de oynanan Twente maçı öncesi sahaya çıkarak, sarı-lacivertli taraftara veda etmişti.

25 yaşındaki eldiven bugün de prensipte anlaşmaya vardığı Manchester United'a imza atmak için İngiltere'ye gitti. Sarı-Lacivertliler'de istenmeyen adam ilan edilmesine rağmen Manchester United'a transfer olması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Premier League devinin Altay'a yatırım yapmasının sebebi ortaya çıktı.

DEAN HENDERSON PALACE'A GİDİYOR

Manchester United bu yaz 12 yıldır kalesini koruyan David De Gea ile yolları ayırmış, birinci kaleci olarak da İnter'den 52 milyon euroya Andre Onana'yı transfer etmişti. İngiliz basınına göre De Gea'dan sonra 1. kaleci olmayı bekleyen Dean Henderson, bu transferin ardından United'dan ayrılmayı kafasına koydu.

Altyapısından yetişiği Manchester United'da beklediği saygıyı göremeyen Dean Henderson, Premier League ekibi Crystal Palace ile anlaştı. Geçen sezonu Nottingham Forest'ta kiralık olarak geçiren Henderson, Vicente Guaita'yla yollarını ayıran Londra ekibinde 1. kaleci olacak. Henderson'ın daha önce 6 kez kiralık gönderilmişti. 

Manchester United'ın Altay Bayındır tercihinin perde arkası! Dean Henderson ayrılıyor...

Kadrosunda Onana'dan başka 37 yaşındaki Tom Heaton bulunan Manchester United, 2. kaleci olmayı sorun yapmayacak ve maliyeti uygun bir isim olan Altay Bayındır'la 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

TEN HAG AJAX'A DA İSTEMİŞTİ

Manchester United'ın Hollandalı teknik direktörü Erik ten Hag, Altay Bayındır'ı Ajax'a transfer etmek istemişti. İngiliz devinin başına 2022 yazında geçen başarılı çalıştırıcı, o yaz United'a transfer olmadan önce Fenerbahçe'den Altay'ı istemiş ancak İngiltere'ye transferi gerçekleşince anlaşma suya düşmüştü.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...