Newcsatle United Sandro Tonali transferini açıkladı! İtalyan yıldız için 70 milyon euro...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Newcsatle United Sandro Tonali transferini açıkladı! İtalyan yıldız için 70 milyon euro...

SPOR Haberleri

İtalyanların "yeni Pirlo"su Sandro Tonali, Newcastle United'a transfer oldu. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu için Milan'a 70 milyon euro ödenecek. 6 yıllık sözleşme imzalayan Sandro Tonali, Premier League kariyerinde her sezon en az 7 milyon euro kazanacak. İngiliz ekibi transferi resmen açıkladı. Tonali tarihin en pahalı İtalyan futbolcusu oldu.

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak Newcastle United, Milan'dan Sandro Tonali'yi renklerine bağladı. Premier League devinden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki İtalyan yıldızla 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

TONALİ İÇİN MİLAN'A 70 MİLYON EURO 

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Newcastle United, Tonali için 70 milyon euro bonservisi bedeli ödeyecek. Milan, Tonali'yi 2021 yazında Brescia'dan 15 milyon euroya almıştı.

İtalya Milli Takımı'nda 14 maçta görev alan ön libero, Milan formasıyla 130 karşılaşmada 7 gol ve 13 asiste imza attı.

https://twitter.com/NUFC/status/1675829063242379265

"BENİM İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

Transferin ardından kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Sandro Tonali, "Her şeyden önce Newcastle United'a teşekkür etmek istiyorum çünkü bana kariyerim için büyük bir fırsat veriyorlar. Her zaman yaptığım gibi, sahadaki güvenin karşılığını her şeyimi vererek ödemek istiyorum. St. James' Park'ta oynayacağım için gerçekten heyecanlıyım, taraftarların sıcaklığını hissetmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Newcsatle United Sandro Tonali transferini açıkladı! İtalyan yıldız için 70 milyon euro...

EDDIE HOWE: OLAĞANÜSTÜ BİR YETENEK

Newcastle United Teknik Direktörü Eddie Howe ise Tonali hakkında, "Sandro'yu Newcastle United'da görmekten çok mutluyum. O olağanüstü bir yetenek ve bizim için çok uygun olacak zihniyete, fiziksel yapıya ve teknik niteliklere sahip. 23 yaşındaki Sandro, ülkesi için oynamanın yanı sıra Avrupa'nın en iyi liglerinden birinde ve Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir oyuncu olarak önemli bir deneyime sahip. Ama aynı zamanda bizimle büyüme ve gelişme fırsatına ve potansiyeline sahip ve önümüzdeki heyecan verici sezona yaklaşırken onu kadromuza kattığımız için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

3 sezondur Milan forması giyen Tonali, İtalyan ekibiyle çıktığı 130 maçta 7 gol, 11 asistlik performans sergiledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...